zaterdag 24 februari 2024

Yamaha Motor investeert 100 miljoen dollar in duurzaamheidsfonds

Yamaha Motor heeft vandaag aangekondigd dat het het Yamaha Motor Sustainability Fund heeft opgericht. Het fonds investeert in bedrijven die werken aan het aanpakken van milieuproblemen. Dit is een nieuw initiatief dat koolstofcompensatie mogelijk maakt naast het verminderen van de CO2 en de ecologische voetafdruk van bedrijven die onder de Yamaha-paraplu vallen. Het fonds heeft een totale investeringswaarde van 100 miljoen dollar en zal gedurende een periode van 15 jaar worden beheerd.

Komt er een nieuwe Yamaha R1 voor 2023?

De bedrijfsmissie van Yamaha Motor is om ‘levenslust en een bevredigender leven te bieden voor mensen over de hele wereld’. Milieugerichte initiatieven behoren tot de belangrijkste thema’s om deze missie te bereiken. Via dit fonds wil Yamaha Motor samenwerkingsrelaties bevorderen met de talrijke bedrijven die milieuproblemen trachten op te lossen. Als gelijkgestemde partner wil Yamaha bijdragen aan het creëren van een betere wereld, terwijl de eigen inspanningen van elk bedrijf wederzijds worden versterkt.

In 2015 werden Yamaha Motor Ventures (YMV)* in Silicon Valley, VS en in 2018 het Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P. als haar eigen investeringsfonds opgericht. Dit fonds is gericht om te investeren in startende ondernemingen om nieuwe bedrijven te creëren.

NaamYamaha Motor Sustainability Fund
Totaal fondsbedrag100 miljoen dollar
Fondsperiode15 jaar
Doel van de investeringStartups die milieuproblemen oplossen
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen