zaterdag 25 maart 2023

Yamaha Motor investeert 100 miljoen dollar in duurzaamheidsfonds

Yamaha Motor heeft vandaag aangekondigd dat het het Yamaha Motor Sustainability Fund heeft opgericht. Het fonds investeert in bedrijven die werken aan het aanpakken van milieuproblemen. Dit is een nieuw initiatief dat koolstofcompensatie mogelijk maakt naast het verminderen van de CO2 en de ecologische voetafdruk van bedrijven die onder de Yamaha-paraplu vallen. Het fonds heeft een totale investeringswaarde van 100 miljoen dollar en zal gedurende een periode van 15 jaar worden beheerd.

Komt er een nieuwe Yamaha R1 voor 2023?

De bedrijfsmissie van Yamaha Motor is om ‘levenslust en een bevredigender leven te bieden voor mensen over de hele wereld’. Milieugerichte initiatieven behoren tot de belangrijkste thema’s om deze missie te bereiken. Via dit fonds wil Yamaha Motor samenwerkingsrelaties bevorderen met de talrijke bedrijven die milieuproblemen trachten op te lossen. Als gelijkgestemde partner wil Yamaha bijdragen aan het creëren van een betere wereld, terwijl de eigen inspanningen van elk bedrijf wederzijds worden versterkt.

In 2015 werden Yamaha Motor Ventures (YMV)* in Silicon Valley, VS en in 2018 het Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P. als haar eigen investeringsfonds opgericht. Dit fonds is gericht om te investeren in startende ondernemingen om nieuwe bedrijven te creëren.

NaamYamaha Motor Sustainability Fund
Totaal fondsbedrag100 miljoen dollar
Fondsperiode15 jaar
Doel van de investeringStartups die milieuproblemen oplossen
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image