Zeer bijzondere Triumph

Triumph Motorcycles viert deze maand de productie van de 500.000-ste motorfiets sinds de herrijzenis in 1991. Na te zijn opgericht in 1902 werd Triumph volledig herboren in 1980, toen de huidige eigenaar John Bloor de rechten van het merk overnam. Hij begon met het creëren van een volledig nieuwe productlijn, die geheel in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd werd in een speciaal hiervoor ingerichtte nieuwe fabriek in de stad Hinckley in Leicestershire, Engeland.

De eerste productiemotor, een 1200cc Trophy tourmachine voor de Duitse markt, rolde van de productielijn in februari 1991, toen de fabriek nog maar een handvol machines per dag kon produceren. Na dit bescheiden begin heeft Triumph haar activiteiten explosief uitgebreid.

Ter gelegenheid van de productie van de 500.000ste machine van het ‘nieuwe’ bedrijf is er een speciale versie van de bestverkochte motorfiets van Triumph, de Speed Triple 1050, van de band gerold. Deze Speed Triple heeft 500.000 als framenummer en een unieke rood/wit/blauwe kleurstelling, die werd aangebracht met behulp van een gloednieuwe productietechniek. De jubileummotor zal geveild worden voor Riders for Health.

De bekende Britse komiek Ross Noble zal de Speed Triple besturen tijdens een tourtocht langs de Britse eilanden, om vervolgens op 1 juli de motor te veilen op het Goodwood Festival of Speed. De voortgang van deze tocht zal te volgen zijn op de Triumph Twitter account @officialtriumph, maar ook via Ross Noble’s account @therealrossnoble.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?