Zeldzaam horloge van Mike Hailwood op veiling

Een zeldzaam uurwerk dat door de begaafde horlogemaker en pionier Jack Heuer werd geschonken aan Mike Hailwood wordt later deze maand geveild op de Classic Motorcycle Mechanics Show in Stafford.

Mike the Bike Hailwood wordt algemeen gezien als een van de grootste motorcoureurs aller tijden. Hailwood nam later deel aan de Formule 1 en andere autosportklassen. Hij is van de weinige mannen die op Grand Prix-niveau deelnam aan zowel motor- als autosport.

Het was tijdens zijn carrière in de Formule 1 dat hij de 18k gouden Carrera horloge van Heuer kreeg. Op de achterkant van het horloge liet Heuer de tekst To Mike Hailwood for a successful 1972 Jack Heuer graveren.

Het klokje werd in 1973 aan Hailwood overhandigd. Het moedige dat hij vertoonde bij het uit zijn brandende racewagen trekken van Clay Regazzoni zal er zeker toe hebben  bijgedragen.  

De 18k gouden Carrera 1158 was Jack Heuers favoriete model. Hij zei er ooit over: ‘Deze horloges hebben een diepe emotionele betekenis voor mij, omdat we tijdens races coureurs zijn verloren.’

Een soortgelijk 18k gouden Carrera 1158-klokje bracht op een andere veiling bijna 100.000 euro op.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.