20.8 C
Nederland
dinsdag 24 mei 2022

Zelf je motorfiets verkopen

Je wilt je motorfiets verkopen, maar bent een beetje huiverig om te worden opgelicht. Begrijpelijk, maar zoals ze zeggen: acht geven is een negen. We zullen je wat tips geven en uiteindelijk is het vooral een kwestie van je eigen gezonde verstand. Hoe graag je iets ook wilt, bij twijfel steek je gewoon niet over.

Zo is bijvoorbeeld het meest voor de hand liggende wat er mis kan gaan bij een proefrit dat je de motorfiets nooit meer terugziet, maar heb je er wel eens aan gedacht dat er ook onderdelen verwisseld kunnen worden? Desondanks is een proefrit een alleszins redelijke eis van de koper.

Met een paar simpele zaken is het risico op diefstal aardig te verkleinen. Ten eerste zorg je dat je het overschrijvingsbewijs, dat je na uren zoeken hebt gevonden, eventjes uit de buurt houdt. Als iemand dat van je afpakt, hoeven ze namelijk niet eens de motor te stelen, die mag je dan na komen brengen. Oké, het is extreem zwartkijken, maar het kan geen kwaad het in je achterhoofd te houden. Je weet tenslotte niet wie je aan de deur krijgt.

 

Maak een foto

Het is raadzaam van tevoren even een contract op te stellen, waarin staat dat de potentiële koper aansprakelijk kan worden gesteld voor schade en boetes tijdens de proefrit. Laat hem/haar naam en adres invullen, zorg dat de dagtekening in orde is en teken beiden het papiertje. Vraag voor de zekerheid of je een foto van de potentiële koper mag maken die je na de proefrit weer zult wissen. Iemand die niets heeft te verbergen, zal daar geen probleem mee hebben.

 

MOTO73 15/16 – 2018

Benieuwd naar de rest van het verhaal, dat bomvol staat met handige tips, over het veilig verkopen van je motor? Dat lees je in MOTO73 15/16 – 2018. Koop het nummer hier online of in de winkel.

Foto: Guus van Goethem
Tekst: Tim Dekkers

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen