Zero nog exclusiever

Als je in 2012 al op een volledig elektrische motorfiets rondrijdt, kun je spreken van een bijzondere situatie. En dat wordt het helemaal als je eigenaar bent of wordt van een Zero S ZF9 LE. Deze elektrobike (top van 142 km/u en actieradius van zo’n 150 kilometer) is namelijk ook nog eens gelimiteerd.

In totaal maakt het Amerikaanse bedrijf slechts dertig (!) exemplaren van deze speciale versie. Deze Limited Edition is vooral op de markt gebracht om het heugelijke feit te vieren dat Zero na 2011 ook dit jaar weer de European eMotorbike of the Year Award wist te winnen.

Dan de hamvraag; wat maakt deze LE zo speciaal ten opzichte van het standaardmodel? Nou, het volgende: grafietkleurig kuipwerk, vernieuwd zadel, koplampkuip, windscherm, 12volts-aansluiting, Pro Grip-handvatten, geborsteld aluminium plaquette met uniek productienummer en jawel, een Limited Edition-certificaat van echtheid. Wat het allemaal waard is?

Hm, om heel eerlijk te zijn vinden we de standaard S er beter uitzien dan deze LE. Dus dan moet het je vooral te doen zijn om de andere extraatjes. De prijs voor deze Zero is € 14.495,-. Er ook bij zeggen dat je snel moet wezen om een exemplaar te bemachtigen, is dit keer misschien iets te veel van het goede…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?