maandag 15 juli 2024

Zero nog exclusiever

Als je in 2012 al op een volledig elektrische motorfiets rondrijdt, kun je spreken van een bijzondere situatie. En dat wordt het helemaal als je eigenaar bent of wordt van een Zero S ZF9 LE. Deze elektrobike (top van 142 km/u en actieradius van zo’n 150 kilometer) is namelijk ook nog eens gelimiteerd.

In totaal maakt het Amerikaanse bedrijf slechts dertig (!) exemplaren van deze speciale versie. Deze Limited Edition is vooral op de markt gebracht om het heugelijke feit te vieren dat Zero na 2011 ook dit jaar weer de European eMotorbike of the Year Award wist te winnen.

Dan de hamvraag; wat maakt deze LE zo speciaal ten opzichte van het standaardmodel? Nou, het volgende: grafietkleurig kuipwerk, vernieuwd zadel, koplampkuip, windscherm, 12volts-aansluiting, Pro Grip-handvatten, geborsteld aluminium plaquette met uniek productienummer en jawel, een Limited Edition-certificaat van echtheid. Wat het allemaal waard is?

Hm, om heel eerlijk te zijn vinden we de standaard S er beter uitzien dan deze LE. Dus dan moet het je vooral te doen zijn om de andere extraatjes. De prijs voor deze Zero is € 14.495,-. Er ook bij zeggen dat je snel moet wezen om een exemplaar te bemachtigen, is dit keer misschien iets te veel van het goede…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen