woensdag 28 februari 2024

Zero’s DSR/X Adventure Bikes nemen deel aan de Maudes Trophy

Afgelopen week heeft Zero Motorcycles een 1.770 kilometerlang avontuur beleefd tijdens de Maudes Trophy in het Verenigd Koninkrijk. Met hun krachtige DSR/X nam een team deel aan deze prestigieuze prijs om de capaciteiten van de motorfiets te demonstreren, met name in koud weer.

De Maudes Trophy is een historische wedstrijd die al sinds 1923 bestaat en werd opgericht door George Pettyt, eigenaar van Maudes Motor Mart in Londen. Het doel van deze prijs was om een eerlijke uithoudingstest voor motorfietsen te bevorderen.

Dit jaar begon de tocht in Land’s End en eindigde in Liverpool, met stops in Lowestoft, Edinburgh en Holyhead. Het Zero-team trotseerde verschillende weersomstandigheden en uitdagend terrein terwijl ze hun weg baanden door het prachtige landschap van het Verenigd Koninkrijk.

Het winnen van de Maudes Trophy is een enorme eer en tot nu toe waren het voornamelijk fabrieksteams van bekende merken als Ariel, Triumph en BSA die deze prijs wisten te bemachtigen. Deze teams hebben nationale en internationale ritten gemaakt met indrukwekkende gemiddelde snelheden.

Voor Zero was dit avontuur niet alleen een kans om hun DSR/X te promoten, maar ook om de duurzaamheid en betrouwbaarheid van hun motorfietsen te bewijzen. Ondanks de uitdagingen onderweg hebben de Zero-rijders bewezen dat ze kunnen presteren in verschillende weersomstandigheden, inclusief koud weer.

De Maudes Trophy blijft een belangrijk evenement in de motorindustrie, waarbij motorfabrikanten en motorrijders worden erkend voor hun uitzonderlijke rijprestaties. Het is een traditie die al bijna een eeuw voortduurt en een bron van trots en inspiratie is voor iedereen die gepassioneerd is over avontuurlijk motorrijden.

Al met al was het avontuur van Zero tijdens de Maudes Trophy een succesvolle showcase van hun krachtige motorfietsen. Ze hebben niet alleen laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid, maar ook dat ze kunnen concurreren met gevestigde merken in de branche.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen