maandag 27 mei 2024

Zie deze radicale BMW Adventure Concept eens!

Elektrische motorfietsen en scooters zullen we de komende steeds vaker zien. Met de snelle vooruitgang in batterij- en snellaadtechnologie veranderen meer en meer sceptici van de elektrische motor van mening. Daarbij worden ze betaalbaarder, gaan de accu’s langer mee en neemt ook de algehele milieuduurzaamheid toe. En de afstand neemt toe.

Groeipijnen

De Zero’s, Energica’s en natuurlijk de Harley-Davidson LiveWire hebben bewezen betrouwbare, volwaardige elektrische motorfietsen te zijn. En hoewel deze motoren hun deel aan groeipijnen hebben gehad, valt niet te ontkennen dat de technologie geen andere kant op gaat dan vooruit. Dus we zullen zeker steeds grotere machines de elektrische weg op zien gaan.

Interessant is dat een student design, Neeraj Jawale, van het National Institute of Design in Gandhinagar, India, een prachtig concept heeft gemaakt voor een elektrische BMW adventure. Hij noemt het de D-05T, en hoewel de meeste technologie die hij op deze motorfiets heeft toegepast ongetwijfeld nog lang geen werkelijkheid zal worden, is het algemene principe ervan gebaseerd op duurzame en fijne prestaties.

BMW ontwikkelt systeem om motoren zichtbaar te maken voor radars

Magnetische koffer

Vanuit het oogpunt van styling is het duidelijk te zien dat dit een slanke machine is. Neeraj heeft gebruik gemaakt van vloeiende lijnen in combinatie met scherpe hoeken om de motorfiets een elegante, maar agressieve uitstraling te geven. De neutrale kleurstelling van wit en donkergrijs past bij de futuristische styling van de motorfiets en de geavanceerde precisietechniek waar BMW zo bekend om staat. Wat de techniek betreft, is deze concept bike naar verluidt uitgerust met een magnetische koffer die eenvoudig aan de voor- en achterzijde van de fiets kan worden bevestigd. Bovendien heeft de ontwerper verwisselbare accu’s ingebouwd om de actieradius van de motorfiets verder te maximaliseren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen