woensdag 27 september 2023

De beste motorevenementen in Europa – volgens TomTom

De zomerperiode is voor veel motorrijders hét moment om hun scheurijzers van stal te halen. Want wat is er nu een mooier dan met een groep motorfanaten over het asfalt te racen. Met de zon in de rug tijdens een onvergetelijke roadtrip? Geen enkele ervaring overtreft de spanning van één worden met je motor terwijl je opgaat in de omgeving. Maar ja, een roadtrip verdient wel een passende bestemming. TomTom heeft, speciaal daarvoor, een selectie gemaakt van de gaafste bestemmingen voor motorrijders. Zeker voor zij die niet alleen willen genieten van mooie wegen en uitzichten, maar ook op zoek zijn naar een klapper van een hoogtepunt op hun reis.

Malle Mille

Het eerste event dat er aan zit te komen is de Malle Mile, dat plaatsvindt van 26 tot 28 juli. Het prachtige Kevington Hall in Londen is de thuisbasis. Duizenden motorfanaten zullen aanwezig zijn en blijven kamperen, terwijl ze genieten van feestjes, heerlijk eten en het beste op het gebied van custom motorfietsen. Het hoogtepunt? Té gekke motorraces. Meer dan 450 motoren nemen gedurende het weekend deel aan een race; iedereen op twee wielen is uitgenodigd om hieraan mee te doen.
Glemseck 101, Bol d'Or, Malle Mille, X Games, Colombres Rally, TomTom, roadtrip

Duitsland of Noorwegen

Eind augustus staat je een lastige keuze te wachten: of je gaat naar Duitsland voor het Glemseck 101 weekend van 30 augustus tot 1 september, of je pakt je motor richting het noorden en stelt Oslo in als bestemming voor de X Games Noorwegen op 31 augustus.

Het Glemseck 101 vindt nu voor het 14de jaar plaats. Meer dan honderdduizend bezoekers verzamelen zich op de 1,5 kilometerlange paddock van het voormalige circuit de Solitudering in Leonberg. Hier zullen twee- en vierwielvoertuigen tot en met de jaren 1960 tegen elkaar strijden. Het is de droom van elke motorrijder: een evenement vol custom motorbouwers evenals motorclubs, live muziek en natuurlijk lekker eten. De 1/8 mijl dragrace vormt het jaarlijkse hoogtepunt. Iedereen van plaatselijke custom motorbouwers tot racelegendes zoals Freddie Spencer en Kevin Schwantz begeven zich naar de startlijn om de strijd aan te gaan.

Glemseck 101, Bol d'Or, Malle Mille, X Games, Colombres Rally, TomTom, roadtrip

Als je hart meer verlangt naar Scandinavisch avontuur, dan kies je voor de pelgrimstocht naar Oslo voor de X Games Noorwegen 2019. Voor de avonturier op twee wielen wordt het niet veel spannender dan dit. Met een voorstelling met freestylelegendes die het stadiumpubliek versteld doen staan met onmogelijke trucs die de zwaartekracht tarten. Tel daar de snowboard-, ski- en zelfs skateboardtricks van grote hoogten bij op en je hebt een geweldig ééndaags spektakel.

Voor de klassieke motorfan

Als je een motorfiets rijdt van vóór 1988 en op zoek bent naar iets meer avontuur, kies er dan voor om naar Zuid-Spanje af te reizen voor de Colombres Rally. Deze rally wordt elk jaar van 6 tot 13 oktober gehouden en is voor de klassieke motorfan echt een beleving om van je bucketlist af te strepen. Tijdens de Rally heb je de mogelijkheid om een week lang dagelijks routes van 125-250 km af te leggen door de mooiste omgevingen van Spanje. Tussen de bergen van Picos de Europa en de Cantabrische Zee is ieder stukje asfalt natuurlijk prachtig. Een mooie bijkomstigheid: de organisatie biedt pechhulp voor grillige motoren, zo ga je met een gerust hart de weg op. Je kunt je nu al aanmelden mits je een motorfiets hebt die voldoet aan de voorwaarden.

Iconische Paul Richard

Het laatste event op de lijst is de legendarische Bol d’Or 24-uurs Endurancerace die van 20 tot 22 september plaatsvindt op het iconische Paul Ricard circuit in Frankrijk. Reis met duizenden motorrijders af naar het kamp, feest samen en vang een glimp op van het ongelofelijke spektakel, waarbij racemotoren van 1000cc op centimeters afstand op een donkere racebaan strijden om het kampioenschap.

Kortom: of je zelf in actie wilt komen of liever achterover leunt in het gezelschap van andere motorrijders, er zijn genoeg mogelijkheden om de weg op te gaan de komende maanden.

Meer informatie, onze routes ontdekken of je favoriete reizen delen met TomTom Road Trips? Ga dan naar de website: roadtrips.tomtom.com of volg @TomTomDrivers en #TomTomRoadTrips.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image