donderdag 23 mei 2024

Als Riders Club-VIP bij het WorldSBK Assen

Een aantal gelukkigen mocht met een introducé de WorldSBK-races op het TT Circuit Assen op zaterdag en zondag bijwonen als VIP van de Motor.NL Riders Club.

Fotografie: Jan Boer

Wie wil dat nou niet? Met de neus vooraan staan (of zitten), een drankje erbij en ook nog een lunch. Dat kregen de gelukkigen die uitgeloot waren om als VIP naar Assen te komen. Uit de vele aanmeldingen werden hun namen getrokken en waren ze een hele dag de gast van Motor.NL Riders Club. Die kon beschikken over de hospitality van Suzuki. Daar konden de VIP-gasten al vanaf negen uur terecht, zodat van de eerste warm-up tot en met de laatste race alle actie van een mooie racedag op het circuit vanaf een ereplaats kon worden gevolgd. We spraken op zondag met een aantal van hen.

Gerco Goote uit Noordwijk nam zijn zoon Max mee. Gerco: ‘In de jaren tachtig toen ik een jaar of zeventien, achttien was ging ik naar de TT, in de tijd van Middelburg, Van Dulmen, Schwantz en Rainey. Daarna ben ik niet meer geweest. Het is hier minder druk dan bij de TT, maar het sfeertje is er wel. Twee maanden geleden ben ik lid geworden van Riders Club.’ En nu al meteen in de prijzen gevallen! Gerco heeft een Harley-Davidson Road King Special en daarnaast ook nog een BMW R850R Classic.

De gelukkige winnaars en hun introducés van een VIP-kaart op zondag.

Voor Ronny Danhamer en zijn vrouw Dominique werd het een lange dag. Ronny: ‘Wij wonen in Breskens. We zijn om vier uur opgestaan en om vijf uur weggegaan. Na drie uur en drie kwartier waren we hier. Dit is voor mij de eerste keer dat ik op het TT Circuit ben. Toen ik zag dat ik als lid van de Riders Club kon meedingen om VIP-kaarten voor vandaag heb ik me aangemeld. Het is enorm leuk om hier te zijn.’ Ronny rijdt op een Triumph Explorer.

Jan Henk Kuiper uit Stadskanaal had zijn in Leeuwarden wonende broer Eddy meegenomen naar Assen. De loting had niet beter kunnen uitpakken, want Jan Henk is vanaf 1980 abonnee van MOTO73. ‘Ik ben elke vrijdag weer blij als ik de nieuwe MOTO73 krijg. Ik heb alle nummers nog en heb zelfs alle bladen van voor ik abonnee werd erbij gekocht. Mijn eerste TT was het jaar dat Middelburg won. Dit is de eerste keer dat ik als VIP op het TT Circuit ben. Normaal zitten we altijd op de tribune aan de overkant, bij de “T” van Texaco.’ Een Yamaha FJR1300 is de motor van Jan Henk. Eddy rijdt op een Kawasaki ZR7S. De beide broers zijn erbij sinds het WK Superbike naar Assen kwam. ‘En we waren ook bij de British Superbike en gaan ook wel naar races in Engeland. Naar de TT gaan we niet meer, dan is het ons te druk’, zegt Eddy.

Ook lid worden van de Motor.NL Riders Club? Lees hier meer.

Jan Boer
Jan Boer
Jan Boer werkte jarenlang voor de redactie van MOTO73 en doet dat inmiddels als gepensioneerde liefhebber nog altijd met dezelfde passie en kennis.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen