dinsdag 16 juli 2024

Motorleven van Sharon Ravestein

‘Eén maand heb ik kunnen genieten van mijn eerste Kawasaki Ninja 250R. Een auto leek me voorrang te geven op een splitsing, maar gaf toch ineens gas. Ik kon geen kant meer op en kwam klem te zitten. Dat letsel aan mijn linkerbeen was alles behalve fraai en tot overmaat van ramp kwam ook de motorfiets er niet al te best vanaf. Na wat traumatherapie, een beetje oefenen en een gezonde dosis wilskracht was het alweer gauw “gewoon gaan!”.

Paspoort

Leeftijd22
WoonplaatsRotterdam
BeroepStudent/Model
Rijbewijs sinds2015
MotorfietsSuzuki GSX-R600
Kilometerstand24.235
In bezit sinds2018
Aantal gekochte motoren3
Aantal verkochte motoren2
Sharon Ravestein als model op bekend terrein

Na twee jaar was ik van de 35kW-regeling af en kon ik doorgroeien naar deze Gixxer. Je kunt wel zeggen dat racers echt mijn ding zijn. Ik kan niet wachten om de 300 km/u aan te tikken, want met deze Suzuki kom ik maar tot de 280. Als student Toegepaste Wiskunde acht ik de kans echter zeer groot dat het met mijn droommotor, de nieuwe Ducati V4R, zeker gaat lukken! Reken dan ook maar dat die er ooit komt. Ik rijd eigenlijk altijd in m’n eentje. Mijn ex-vriend had liever niet dat ik met andere gasten reed. Toen hij zijn rijbewijs had gehaald, had ik tenminste iemand om mijn passie mee te delen. Maar ja, toen ging het uit, moest ik ineens weer in mijn eentje rijden. Het is echter zoveel leuker om samen te rijden. Kan ik hier geen oproep doen, haha?’

Motoren in mijn leven

Kawasaki Ninja 250R (eerste motor)

Kawasaki Ninja 250R

Suzuki GSX-R 600 (huidige)

Tekst: Tom van Appeldoorn | Foto’s: Jacco van de Kuilen

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

10 Reacties

 1. Je moet er als ouder toch niet aan denken dat zo’n knappe, slimme dochter gaat motorrijden en dan tot overmaat van ramp een ongeluk krijgt. Maar, wacht even, lees ik dit nu op Facebook, Instagram of toch Motor.nl?
  Wat doet dit bericht hier eigenlijk? Moderator, let eens op.

 2. Mooie keuze Gixxer. Ik heb gister mijn eerste suzuki aangeschaft, prachtige ding.
  En je hebt geen ex nodig om lekker te rijden. Begin lekker je eigen clubje alleen voor vrouwen ofzo haha.

 3. Ik wil gerust komen cruisen, in april kom ik naar Rotterdam! Eerste keer met de moto naar die prachtige metropool die 010 is!

 4. Ik ben ook nog op zoek naar iemand om mee te cruisen in de regio Delft/Rotterdam voor de mooie dagen!

 5. Je bent wel een doorzetter in ieder geval
  Hmmm 300 is niet zoveel anders als 280 en snelheid is …relatief.
  Ik zou eens circuit gaan rijden met instructie het is leuk je kan je streefsnelheid wellicht eens aantikken als dat je target is, maar vooral :je haalt er zoveel meer uit en wordt een veel betere en veelzijdige motorrijder.
  Mijn overtuiging na heel veel circuitdagen en tien jaar wedstrijden…het is in principe veiliger dan op de openbare weg.
  Ik zit achter in de vijftig kan nog heel aardig meekomen en het is nog steeds leuk
  Doen hoor !

 6. Ik heb zelf geen motor meer, maar ik wil graag een keer achterop bij jou als je geen zin hebt om alleen te rijden.

 7. Hey Sharon,

  Geef maar een gil als je een keertje gaat rijden dan sluit ik aan 😏. Heb je een headset in je helm zitten ? Het is prettig rijden als je met elkaar kan praten.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen