Motorleven van Sharon Ravestein

‘Eén maand heb ik kunnen genieten van mijn eerste Kawasaki Ninja 250R. Een auto leek me voorrang te geven op een splitsing, maar gaf toch ineens gas. Ik kon geen kant meer op en kwam klem te zitten. Dat letsel aan mijn linkerbeen was alles behalve fraai en tot overmaat van ramp kwam ook de motorfiets er niet al te best vanaf. Na wat traumatherapie, een beetje oefenen en een gezonde dosis wilskracht was het alweer gauw “gewoon gaan!”.

Paspoort

Leeftijd22
WoonplaatsRotterdam
BeroepStudent/Model
Rijbewijs sinds2015
MotorfietsSuzuki GSX-R600
Kilometerstand24.235
In bezit sinds2018
Aantal gekochte motoren3
Aantal verkochte motoren2
Sharon Ravestein als model op bekend terrein

Na twee jaar was ik van de 35kW-regeling af en kon ik doorgroeien naar deze Gixxer. Je kunt wel zeggen dat racers echt mijn ding zijn. Ik kan niet wachten om de 300 km/u aan te tikken, want met deze Suzuki kom ik maar tot de 280. Als student Toegepaste Wiskunde acht ik de kans echter zeer groot dat het met mijn droommotor, de nieuwe Ducati V4R, zeker gaat lukken! Reken dan ook maar dat die er ooit komt. Ik rijd eigenlijk altijd in m’n eentje. Mijn ex-vriend had liever niet dat ik met andere gasten reed. Toen hij zijn rijbewijs had gehaald, had ik tenminste iemand om mijn passie mee te delen. Maar ja, toen ging het uit, moest ik ineens weer in mijn eentje rijden. Het is echter zoveel leuker om samen te rijden. Kan ik hier geen oproep doen, haha?’

Motoren in mijn leven

Kawasaki Ninja 250R (eerste motor)

Kawasaki Ninja 250R

Suzuki GSX-R 600 (huidige)

Tekst: Tom van Appeldoorn | Foto’s: Jacco van de Kuilen

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.