vrijdag 26 april 2024

Nieuwe Fireblade op komst

Drie podiumplaatsen, voorafgaand aan zijn debuutjaar in het WK Superbike durfde Michael van der Mark er slechts in het grootste geheim – en dan nog alleen stiekem – van te dromen. Maar nu het zover is, kijkt de Pata Honda-coureur toch met gemengde gevoelens terug op 2015, zo blijkt uit een interview van Marien Cahuzak met de Rotterdammer en met Ronald ten Kate. Natuurlijk, er is nog één raceweekeinde te gaan waarin van alles kan gebeuren. Er zijn echter ook de technische problemen, de lastige starts en de uitdagingen met de kwalificatiebanden. Naast het feit dat de Honda Fireblade ‘net’ niet meer de nieuwste van het WK Superbike-stel is. 

Al is over dat laatste goed nieuws over te melden. Marco Chini, vanuit Honda Europe verantwoordelijk voor het SBK: “Waarschijnlijk in 2017 is er zo goed als zeker een update van de Fireblade gepland. Maar volledige zekerheid kan ik niet geven, omdat ook ik dat niet vanuit Japan te horen krijg. Hetzelfde geldt voor de keuze van het blok; ik weet het niet.” Een rondgang door de paddock leert al snel dat de nieuwe Fireblade, met 10 tot 15 pk meer, er echt gaat komen. 

Uit die rondgang blijkt echter dat er voor 2018 nog veel groter nieuws aan zit te komen in de vorm van een Honda Superbike met het V4-blok. Al heeft Chini zo z’n bedenkingen… Meer over de nieuwe Fireblade, de V4 en het verhaal van Ten Kate en Van der Mark over 2015 in de nieuwe MOTO73, die vanaf vandaag (donderdag 8 oktober) in de winkel ligt. 

Mis ‘m niet!

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen