MOTO73 editie #1 2022

Wil je MOTO73 editie #1 2022 als abonnee digitaal lezen? Klik hier.

Duels waar we naar uitkijken

Nu de lucht van al het 2022-nieuws is opgeklaard, krijgen we meer zicht welke motorfietsen we met elkaar gaan vergelijken. Natuurlijk zetten we de Norden 901 af tegen de DesertX. De Triumph Tiger Sport 660 neemt het op tegen de Kawasaki Versys 650. En de Yamaha R7 tegen de Aprilia RS660. En de…

Triotest Honda 1100 Africa Twin-KTM 890 Adventure-Triumph Tiger 900 Rally Pro

Een koppelrijke staande Twin – Honda -, een frame dat ‘race’ in z’n DNA heeft – KTM of een zadel dat zit als een sofa -Triumph. Alle drie hebben wel iets te bieden wat de liefhebbers van niet al te zware reis-allroads weet te bekoren. Aan ons de taak om sterke of minder sterke eigenschappen uit de motoren te peuteren.

Groot vs. Klein: Suzuki V-Strom 1000 & 650 XT

Niets ten nadele van de Suzuki V-Strom 1000 XT – verdraaid goede motorfiets -, maar die ‘kleine’ heeft heel veel in z’n mars. En die Suzuki heeft als voordeel dat-ie net iets handelbaarder is. En met het vergrijzende motorvolkje in gedachten begrijp je ineens waarom middenklasse motorfietsen zo’n ineens op de deur slaan.

Classic: Triumph Speed Twin

Vraag een kind een motorfiets te tekenen en geheid staat er iets op papier wat op een Triumph Speed Twin lijkt. Kennelijk is het silhouette van deze klassieker zo ijzersterk dat-ie al jong in het geheugen staat gegrift. Dat is niet zo heel vreemd. De Triumph ging in 1938 in productie en werd in 1967 definitief uit de etalage verbannen.

Met een Multistrada V4 naar de Poolcirkel

Je hebt een woest plan: in de winter naar de Poolcirkel. Op twee nieuwe Multistrada V4’s, die niet van jou zijn maar van Ducati. En die gaan mee in het plan. Wat doe je dan: afhaken of gaan? In Bologna werden de twee rijders uitgezwaaid. Hun winteravontuur leverde een mooi verhaal op én waanzinnige foto’s.

Yamaha XSR700z

Als je je oog al een tijdje had laten vallen op een gebruikte Yamaha XSR700, moet je nu je slag slaan. Voor 2022 heeft Yamaha deze motor met prachtblok vernieuwd, waardoor dealers graag van het voorgaande model af willen. Afdingen moet je zelf doen, maar waar je vooral op moet leggen vertellen wij je.

MOTOREN & RIJDEN

 • Motornieuws en meer
 • Column Boudewijn Geels
 • Motorverzekering: Ongemakkelijke vragen
 • Met een RE Continental GT door de Eifel
 • Waterstof, zit daar muziek in?
 • MOTO73 Boekenkast
 • Marathonmotor: BMW R100

SPORT

 • Sportfoto
 • WorldSBK voor Dummies
 • Spa-Francorchamps is ook – een beetje – van ons
 • Terugblik: Toprak
Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.