MOTO73 editie #15 2021

MOTO73 editie #15 is uit en ligt nu in de winkel.

Wil je hem als abonnee digitaal lezen? Klik hier.

F1 Motorrijders

Als de zandhagedis verschiet van kleur omdat schitterend gestroomlijnde F1-racewagens een ontiegelijke heerlijke herrie veroorzaken op Zandvoort, vragen wij ons af of er ergens motorbloed in een van die coureurs stroomt. Wat heeft Max met motorfietsen?

Keuzestress: intens of degelijk

Sta maar eens voor de keuze tussen een BMW F900XR en een Aprilia Tuono 660. Beide staande twins, ongeveer evenveel pk’s, zelfs de ontstekingsinterval komt overeen. De wieg van de een staat in Zuid-Duitsland, die van de ander in Noord-Italië. Scheelt slechts een paar honderd, maar is betekent in de praktijk een wereld van verschil.

In navolging van Malherbe

De monnik Thomas á Kempis schreef in de 15e eeuw De Imitatione Christi; hoe je als christen moest leven. Yamaha heeft de Ténéré 700 Rally de kleuren gegeven van de FZT 750, de verongelukte Dakarracer van Andre Malherbe. Dat bracht Thierry Sarasyn in geestelijke twijfel.

Winter is coming…

Hoewel Game of Thrones z’n laatste seizoen heeft gehad, krijgen wij nog heel veel winterse seizoenen over ons heen. En daar wil je je niet bibberend of onderkoelt tegen verzetten. Dat vraagt om zwaar geschut. Daarom… een test van textielpakken, want de winter komt eraan!

Occasion

Gebruikt kopen: Suzuki 650 V-Strom

De graag geziene Suzuki V-Strom gaat bijna z’n twintigste levensjaar in. Ja 20, denk daar maar eens over na, want nog steeds is de betrouwbare V-twin de topper van de occasionafdeling. Waar moet je zoal op letten als je interesse hebt in deze volwassen middenklasse reis-enduro? Onze expert heeft het voor je uitgezocht.

Sport en nog eens sport

Op de afdeling Sport van Motor.NL is het een drukte van belang. Wedstrijdkalenders die niet zeker zijn, wedstrijden die op hetzelfde worden verreden maar een andere naam krijgen, motorsport in Nederland. Verwarrend of niet: MOTO73 is erbij, al bijna 50 jaar…

MOTOREN & TOCHTEN

2          FOTO73

10        Is er nog nieuws te melden?

26        Column Boudewijn Geels

32        Lezerstest: Harley-Davidson Pan America

46        Garage29: Ad rijdt de TET

48        5 Toertochten: Welkom in Vlaanderen en Wallonië

54        CROM Ride 2021: Megarit in onwaarschijnlijk mooi Catalonië

62        Marathonmotor: Honda CBR900R Fireblade

96        Volgend nummer (9 september)

SPORT

68        Sportfoto

70        Waarom bedanken SBK-rijders voor een MotoGP-zitje?

80        Sportfoto MotoGP

83        WorldSBK: Micheal stuurt op z’n scherpst

85        MXGP: Jeffrey dendert door

90        NL-Wereldtoppers: altijd goed

92        IDM Assen: wat heb je gemist?

98        De Terugblik: Troy Bayliss z’n Duc

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.