MOTO73 editie #17 2020

MOTO73 editie #1is uit en ligt nu in de winkel.

Wil je hem als abonnee digitaal lezen? Klik hier.

Wil je hem online bestellen als losse editie? klik hier. GRATIS thuisbezorgd!

Broedertwist:  Ducati Panigale V2 vs Ducati Pangale V4

Geen F1 op Zandvoort, maar wel een MOTO73-test die je van dichtbij had willen meemaken. Twee Ducati’s, door en door bloedrood, maar de ene is 6.000 euro goedkoper dan de andere. Wat doet dat verschil?

Luisteren! Rijles van Michael van der Mark

Ga er maar eens goed voor zitten en luister hoe Nederlands beste coureur je precies uitlegt wat je moet doen in welke situatie. Opvallend: ook recreatieve motorrijders zouden meer met het lijf moeten doen.

En nu allemaal naar Albanië

Ooit was Albanië een gesloten boek. Als je te dichtbij de grens kwam, vlogen de kogels om je oren. Tegenwoordig stuiteren comfortabele allroads over de uiterst slechte wegen. We kijken onze ogen uit, tot de Vervloekte Bergen opdoemen.

Dik 250.000 km op een BMW R1200 GSA

Arno woont in Culemborg en werkt in Utrecht. Dagelijks rijdt hij op en neer, weer of geen weer. Hooguit in de winter neemt hij weleens de trein. Dat doorrijden zie je wel af aan de BMW, die nooit een sopje ziet.

Nakamoto leidt Honda sluw naar het WK 2011

Eind jaren 10 ging het niet goed met Honda. Wereldkampioen worden in de nieuwe 800-GP-klasse was geen uitgemaakte zaak. Hulp werd gevonden in de persoon van Shuhei Nakamoto, Honda’s meest succesvolle projectleider ooit.

Waarom scoort KTM zo ineens in de MotoGP?

Geld van Red Bull geeft KTM vleugels. Bindner rijdt als een dolle en wint, evenals de jonge Oliveira. Mike Leitner heeft in korte tijd – vanaf 2017! – een winnend MotoGP-team gebouwd. Hoe kan dat, waarom is het zo snel gegaan?

VERDER

 • Motorleven: Niek Mulders
 • Eerste versnelling: nieuws uit de motorwereld
 • Oud & Nieuw: Triumph Tiger 900 GT
 • Yamaha Tricity 300
 • Column: Ad van de Wiel
 • Toevalstreffer: Moto Guzzi V75 Polizia
 • MotorNL routes & Toerkalender
 • Mr GPS
 • Column: Herman Brusselmans

SPORT

 • WorldSBK
 • Nederlandse toppers in de sport

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Misschien vind je dit ook interessant?