MOTO73 editie #19 2021

Wil je MOTO73 editie #19 2021 als abonnee digitaal lezen? Klik hier.

Hardloper: Suzuki GSX-S1000GT

Met de Suzuki GSX-S1000 heb je een basis om je vinger bij af te likken. Een blok dat loopt als een dolle, een zithouding waarin je het uren uithoudt en een rijwielgedeelte dat vooral wil. Met de GSX-S1000GT heb je wat te kiezen.

Moto Guzzi V85 85 TT Travel vs Suzuki V-Strom 1050XT

Kijk verder dan je neus lang is. Er zijn meer avonturenvrienden dan de GS, KTM of sinds kort de Pan Americana! Waarom doen wat iedereen doet. Wees een vent en probeer wat anders. Lekker individueel meedoen aan een toerrit.

Die kleine uit Duitsland: BMW G310R

Niet alles uit Duitsland is dik en duur. Der oosterburen produceren ook lichte tweewielers voor de kleine beurs. Spot-on motorfoetsen die gelikt zijn en geliked. We stuurden onze jongste redacteur op pad met de opdracht zoveel mogelijk sympathie te scoren.

De Kreidler-boys

De jaren ’70 waren ruig. De motorfiets veranderden van gezapig volksvervoer tot gevaarlijke jongvolwassendroom. Vergeet het sturen, maar hárd gingen ze. Die jaren brachten ook markante kerels voor, zoals Van Veen. Een zakenman die van een burgermansbrommer een gelikte crosseer maakte.

Gebruikt rijden: Kawasaki ER-6f

Je hebt van die motoren die niet kapot te krijgen zijn. De Kawasaki ER-6f is er zo een. Misschien niet moeders mooiste, maar wel oerdegelijk en betrouwbaar. Een eerste motor ook die je nooit meer vergeet. Een platonische relatie die immer duurt.

Tien jaar zonder Marco

Je hield van hem of niet. Marco Simoncelli was een zondagskind die met zijn gulle lach een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Een decennium geleden verloor hij zijn leven, maar zijn populariteit is nauwelijks gedoofd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.