maandag 27 mei 2024

Burgemeester Nice was ooit sneller dan Hartog

Bij het horen van de Dutch TT 1977 gaat bij elke MOTO73-lezer ongetwijfeld – en zeer terecht natuurlijk – de gedachten terug naar die fantastische TT-zege van Wil Hartog. Eén groot feest was het op Assen, behalve voor startnummer 13 in de 500cc. Dit ongeluksnummer behoorde toe aan Christian Estrosi, die net als Hartog een fantastische start had en zelfs de leiding wist over te nemen van de Nederlander. Tot hij in de Geert Timmerbocht ten val kwam, waardoor Wil Hartog het in ieder geval een stuk gemakkelijker kreeg om de TT te winnen… Vrij recent was Christian Estrosi heel veel in het nieuws, want tegenwoordig is hij burgermeester van Nice, de plaats die op donderdagochtend 29 oktober werd opschrikt door een verschrikkelijke aanslag in een kerk waarbij drie mensen om het leven kwamen…

Foto-info

Fotograaf Henk Keulemans
PublicatieMOTO73
Jaar1977
OnderwerpDutch TT Assen

Wetenswaardigheid

Na het beëindigen van zijn motorcarrière werd Estrosi (65) dealer van Kawasaki en werd daarnaast actief in de politiek. In zijn woon- en geboorteplaats Nice werd hij in 1983 gekozen in de gemeenteraad. Vijf jaar later volgde de overstap naar de landelijke politiek. Met een onderbreking van enige jaren zat hij tot begin 2016 in het Franse parlement. Hij was van 2005-2007 minister van Ruimtelijke Ordening en van 2009-2010 was hij als minister belast met de industrie. Vanaf 2008 is hij burgemeester van Nice en kreeg in die hoedanigheid dus al verschillende keren te maken met terroristische aanslagen.

Terugblik: Bijzonder, maar niet uniek

Jan Boer
Jan Boer
Jan Boer werkte jarenlang voor de redactie van MOTO73 en doet dat inmiddels als gepensioneerde liefhebber nog altijd met dezelfde passie en kennis.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen