Burgemeester Nice was ooit sneller dan Hartog

Bij het horen van de Dutch TT 1977 gaat bij elke MOTO73-lezer ongetwijfeld – en zeer terecht natuurlijk – de gedachten terug naar die fantastische TT-zege van Wil Hartog. Eén groot feest was het op Assen, behalve voor startnummer 13 in de 500cc. Dit ongeluksnummer behoorde toe aan Christian Estrosi, die net als Hartog een fantastische start had en zelfs de leiding wist over te nemen van de Nederlander. Tot hij in de Geert Timmerbocht ten val kwam, waardoor Wil Hartog het in ieder geval een stuk gemakkelijker kreeg om de TT te winnen... Vrij recent was Christian Estrosi heel veel in ...
Bij het horen van de Dutch TT 1977 gaat bij elke MOTO73-lezer ongetwijfeld – en zeer terecht natuurlijk – de gedachten terug naar die fantastische TT-zege van Wil Hartog. Eén groot feest was het op Assen, behalve voor startnummer 13 in de 500cc. Dit ongeluksnummer behoorde toe aan Christian Estrosi, die net als Hartog een fantastische start had en zelfs de leiding wist over te nemen van de Nederlander. Tot hij in de Geert Timmerbocht ten val kwam, waardoor Wil Hartog het in ieder geval een stuk gemakkelijker kreeg om de TT te winnen... Vrij recent was Christian Estrosi heel veel in het nieuws, want tegenwoordig is hij burgermeester van Nice, de plaats die op donderdagochtend 29 oktober werd opschrikt door een verschrikkelijke aanslag in een kerk waarbij drie mensen om het leven kwamen… Foto-info Fotograaf Henk KeulemansPublicatieMOTO73Jaar1977OnderwerpDutch TT Assen Wetenswaardigheid Na het beëindigen van zijn motorcarrière werd Estrosi (65) dealer van Kawasaki en werd daarnaast actief in de politiek. In zijn woon- en geboorteplaats Nice werd hij in 1983 gekozen in de gemeenteraad. Vijf jaar later volgde de overstap naar de landelijke politiek. Met een onderbreking van enige jaren zat hij tot begin 2016 in het Franse parlement. Hij was van 2005-2007 minister van Ruimtelijke Ordening en van 2009-2010 was hij als minister belast met de industrie. Vanaf 2008 is hij burgemeester van Nice en kreeg in die hoedanigheid dus al verschillende keren te maken met terroristische aanslagen. Terugblik: Bijzonder, maar niet uniek

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?