Promotor editie 10 – 2020

Promotor editie 10 is uit en ligt nu in de winkel.

Promotor 10 2020

Wil je hem als abonnee digitaal lezen? Klik hier.

Wil je hem online bestellen als losse editie? klik hier. GRATIS thuisbezorgd!

Eerste test: Ducati Multistrada V4

Ducati maakt in korte tijd enorme stappen. Het ene na het andere nieuwe model rolt uit de fabriek én er wordt hightech ingezet als nooit tevoren. De Multistrada V4 is de eerste Ducati met radar! Dat is voor de veiligheid. Sensoren houden het achteropkomend verkeer in de gaten én de dode hoek.

Midden-Duitsland: Bergen jagen

Onder Dortmund doemen de eerste bergen van Midden-Duitsland al op. In het Ebbegebergte begint de weg meteen te krullen. Het is de start van een route waarin we geen bergrug of afdaling hebben gemist. Rij maar mee: Rothaargebergte, Thüringer Schiefergebergte, Elbsansteingebergte en het Zittauergebergte. Bergen jagen is dolle pret

Eerste test: Kawasaki Versys 1000 S

Wie een beetje weet van marketing, snapt ook de modellenpolitiek van de merken. In dit geval Kawasaki. De Versys S is als de nieuwe SE, maar zonder elektronische vering. Het prijsverschil bedraagt ‘slechts’ 1.500 euro. En geloof ons: de Versys 1000 S is een geweldige motor, maar ga toch maar voor de Versys 1000 SE.

Getest: 4 sets verwarmde handvatten

Je loopt er al een tijdje mee: zal ik wel of niet verwarmde handvatten op mijn motor zetten? Met dikke winterhandschoenen red je het nog net, maar de bediening wordt er niet gemakkelijker op. Alleen: die knoppen extra op het stuur zijn zo lelijk. Daar vergis je je in. In esthetisch opzicht hebben aftermarket verwarmde handvatten een vlucht genomen.

België/Frankrijk: Avesnois & Thierance

Het eerste weekeinde met mooi weer gaan we nu eens niet naar de Ardennen of de Eifel. We gaan wel naar het zuiden en blijven hangen in de Franse grenstreek onder Mons (Bergen). Daar ligt een besloten en heuvelachtig gebied met de dromerige naam Parc Naturel Régional de L’Avesnois. Daar wil je toch zijn als de zon weer schijnt?

Marathonmotor: Kawasaki Z900

Sommige motorrijders zijn zo gek met hun eerste motor dat ze er nooit meer afscheid van nemen. Lees het ongelooflijke verhaal van Frank Reuver. Kocht zijn Kawasaki Z900 in 1979 en hij heeft de Kawasaki nog steeds. Inmiddels is het een klassieker, maar Frank rijdt er nog vaak op. De kilometerteller staat niet voor niets al op 320.000!

EN VERDER

 • Voorwoord
 • Wat rij jij?
 • Eerste versnelling
 • Column Boudewijn Geels
 • Catawiki
 • Garage29
 • Reizen: Albanië
 • Column Ad
 • Yamaha Tracer 700
 • Mr GPS
 • Column Jan
 • Column Herman Brusselmans

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.