Promotor editie 9 – 2021

Wil je Promotor editie 9 – 2021 als abonnee digitaal lezen? Klik hier.

Rappe toermachine: Suzuki GSX-S1000GT

Met alleen de Kawasaki Ninja 1000SX leek het segment zo dood als een pier. Wie wilde er nog een Grand Turismo? Toch zien de fabrikanten een wereldwijde niche, waarin aantallen verkocht kunnen worden. Dat maakt de sportieve toermotorfiets toch interessant. Welkom Suzuki GSX-S1000GT!

Kevlar-jeans: Aramidevezels maken het verschil

Wie wel eens een schuiver heeft gemaakt in z’n spijkerbroek, weet dat je dan op de blaren moet zitten. In het ergste geval ben je stukken van jezelf gewoon kwijt. De hersteltijd is lang. Dat had je voor een deel kunnen voorkomen met een kevlar-jeans. Daarin zit Aramide-vezel. Dat is sterk, slijtvast en kan tegen een stootje.

Promotor 9 Cover

Strakke retro: Triumph Speed Twin

Aan alles zie je dat de Triumph Speed Twin van deze tijd is. Maar zet ‘m voor een terras en omstanders merken op dat je op een mooie, oude motor rijdt. Dat is ook de lol van het retro-rijden. Dat je mensen op het verkeerde been zet. Daarnaast is de Triumph Speed Twin ook een verdraaid fijne motor om mee te tuffen.

Weg van hoop en verlangen: B96

Tot Die Wende was de B96 een van de belangrijkste wegen. De weg verbond Berlijn in het zuiden met het Zittau-gebergte en in het noorden met de Oostzee. En langs die weg, die dwars door dorpjes gaat, speelde het leven van de DDR-mens zich af. Een leven tussen hoop en verlangen, maar ook angst en tevredenheid.

Terug naar de bron: Oude IJssel

Bij Doesburg stroomt de Oude IJssel in de IJssel. Maar wat is dat voor rivier en waar komt-ie vandaan? Is het een oude bedding, een meander die de huidige IJssel heeft verlaten of een zelfstandige rivier. Om dat uit te zoeken, volgden wij de Oude IJssel tot diep in Duitsland, op zoek naar de oorsprong.

Welkom in Boerenhol

Wie regelmatig door Nederland reist en daarbij de kleine weggetjes niet schuwt, stuit op de vreemdste plaatsnamen. Dat is in kolfje naar de hand van Paul Vreuls. Onze chroniqueur is dol op het Kleine Verhaal. Zo komt hij erachter dat er in het Zeeuwse niet alleen een Boerenhol is, maar ook een Boerengat! Hilariteit verzekerd.

En verder

 • Itchy Boots: Glijer in Zimbabwe
 • Motormaatje: Met wie rij jij komend weekeinde?
 • Motornieuws
 • Column Boudewijn Geels
 • Met een XT500 naar Dakar
 • AVONTUUR: Met een Africa Twin in de Vlaamse prut
 • TEST: Harley-Davison Lopw Rider S
 • Ducati & Kunst
 • Column: Herman Brusselmans
 • MrGPS: Kurviger.de/nl
 • TEST: Yamaha Ténéré 700 Raly Edition
 • TransEuropeanTrail: De Drentse Lus
 • Met de Crom Ride door Catalonië

In Promotor #10- verschijnt 17 december

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.