Afvalrace voor twee rijders van TeamNL

De Motocross of Nations (MXoN) vindt 28 en 29 september plaats op het TT Circuit in Assen. Nederland stelt een waar sterrenensemble op om de tweede plaats in de landenwedstrijd van afgelopen jaar te verbeteren. Niets minder dan goud is het doel en dat moet in het diepe zand van Assen ook kunnen.  Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff zijn zeker van hun plek. Calvin Vlaanderen en Roan van de Moosdijk moeten de komende tijd uitvechten wie de derde rijder van het team wordt.

Wie wordt rijder drie?
Grootste verrassing in de voorselectie is Roan van de Moosdijk. De achttienjarige Eindhovenaar komt uit in het Europees Kampioenschap waar hij aan de leiding gaat. Tijdens de finale van de Dutch Masters wist hij coureurs achter zich te laten die normaal gesproken in het WK uitkomen. Hij strijdt de komende weken met MX2-rijder Vlaanderen om de laatste plek in het team. De KNMV heeft nog een aantal trainingsdagen in het diepe zand gepland om te de meest geschikte kandidaat te vinden.

Historische gebeurtenis
Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff hebben hun portie blessureleed dit jaar wel gehad, maar zijn natuurlijk vaste waarden in het zachte zand.  En reken maar dat de tijdelijke baan in Assen zacht zal zijn om het thuisvoordeel maximaal uit te buiten. Hoge verwachtingen zijn daarom op hun plek voor deze MX of Nations. Dit jaar knokken zo’n veertig landen om de titel. Er wordt gereden in drie klasses: de MX1 (450cc), MX2 (250cc) en MX Open (450cc en 250cc). Elke coureur rijdt twee races. Wil je getuige zijn van een mogelijk historische gebeurtenis bestel dan hier je kaartjes.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL