Itchy Boots: Ben ík nou gek?

Na 7 maanden onderweg te zijn op mijn Royal Enfield, die ik in India had gekocht, kwam Europa weer in zicht. In Turkije zag ik het meest uit naar Cappadocië, in Centraal Anatolië. Een gebied met een fascinerende geschiedenis en unieke landschappen. Vanwege de gunstige wind en thermiek, is dit tegenwoordig ook de meest populair plek ter wereld voor een ballonvaart. Per jaar zien maar liefst een half miljoen mensen Cappadocië vanuit het mandje van een heteluchtballon. Itchy Boots: Een geoloog op de motor Zonsopgang verandert hierdoor in een kleurrijk spektakel met wel meer dan 100 ballonnen in de lucht. Dat wilde ...
Na 7 maanden onderweg te zijn op mijn Royal Enfield, die ik in India had gekocht, kwam Europa weer in zicht. In Turkije zag ik het meest uit naar Cappadocië, in Centraal Anatolië. Een gebied met een fascinerende geschiedenis en unieke landschappen. Vanwege de gunstige wind en thermiek, is dit tegenwoordig ook de meest populair plek ter wereld voor een ballonvaart. Per jaar zien maar liefst een half miljoen mensen Cappadocië vanuit het mandje van een heteluchtballon. Itchy Boots: Een geoloog op de motor Zonsopgang verandert hierdoor in een kleurrijk spektakel met wel meer dan 100 ballonnen in de lucht. Dat wilde ik natuurlijk niet missen, dus stond ik om 04:15 uur ’s ochtends op, en reed voorzichtig in het donker naar de rand van een van de vele kliffen in Cappadocië. Al snel stegen er overal om me heen ballonnen op. Het was doodstil en het enige geluid dat ik hoorde, kwam van de gasbranders die de lucht in de ballonnen verhitten om op te stijgen. Meerdere ballonnen scheerden rakelings langs de rotsen en toen er een ballon pal over me heen vloog, riep een man vanuit het mandje: ‘You are crazy!’ Deze man was zeker niet de eerste die me voor gek verklaarde, omdat ik alleen op de motor de wereld over reed. Ondertussen ben ik 2,5 jaar en 75.000 kilometer verder en nog steeds onderweg. Af en toe denk ik terug aan dat moment daar in Cappadocië. Want wie was hier nu gek? Persoonlijk rij ik toch liever op mijn motor de wereld rond dan dat ik in zo’n mandje stap!

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?