vrijdag 19 juli 2024

Itchy Boots: Ben ík nou gek?

Na 7 maanden onderweg te zijn op mijn Royal Enfield, die ik in India had gekocht, kwam Europa weer in zicht. In Turkije zag ik het meest uit naar Cappadocië, in Centraal Anatolië. Een gebied met een fascinerende geschiedenis en unieke landschappen. Vanwege de gunstige wind en thermiek, is dit tegenwoordig ook de meest populair plek ter wereld voor een ballonvaart. Per jaar zien maar liefst een half miljoen mensen Cappadocië vanuit het mandje van een heteluchtballon.

Itchy Boots: Een geoloog op de motor

Zonsopgang verandert hierdoor in een kleurrijk spektakel met wel meer dan 100 ballonnen in de lucht. Dat wilde ik natuurlijk niet missen, dus stond ik om 04:15 uur ’s ochtends op, en reed voorzichtig in het donker naar de rand van een van de vele kliffen in Cappadocië. Al snel stegen er overal om me heen ballonnen op. Het was doodstil en het enige geluid dat ik hoorde, kwam van de gasbranders die de lucht in de ballonnen verhitten om op te stijgen. Meerdere ballonnen scheerden rakelings langs de rotsen en toen er een ballon pal over me heen vloog, riep een man vanuit het mandje: ‘You are crazy!’ Deze man was zeker niet de eerste die me voor gek verklaarde, omdat ik alleen op de motor de wereld over reed. Ondertussen ben ik 2,5 jaar en 75.000 kilometer verder en nog steeds onderweg. Af en toe denk ik terug aan dat moment daar in Cappadocië. Want wie was hier nu gek? Persoonlijk rij ik toch liever op mijn motor de wereld rond dan dat ik in zo’n mandje stap!

Itchy Boots

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen