BMW sluit productie van motorfietsen

BMW Motorrad sluit, net als andere motormerken, de productie van motorfietsen tot ten minste 19 april. De reden zal iedereen duidelijk zijn. BMW wil zijn werknemers beschermen tegen een verhoogd risico op besmetting met het coronavirus. Dat de productie sluit, gaat niet ten koste van vaste medewerkers. Die krijgen 93% van hun loon uitbetaald. Flexwerkers en deeltijd-medewerkers worden zo veel mogelijk ingezet om andere werkzaamheden te verrichten

Een andere reden die tot de productiestop heeft geleid is dat de vraag naar BMW’s terugloopt. Er zijn tijdelijk minder nieuwe motoren nodig en e vraag zal na 19 april langzaam op gang komen. De productiestop gaat niet ten koste van medewerkers. Die krijgen 93% van hun loon uitbetaald. Flexwerkers en deeltijd medewerkers worden zo veel mogelijk ingezet om andere werkzaamheden te kunnen verrichten.

Eerder al werd besloten de autoproductie in Europa en Zuid-Afrika te stoppen. De assemblagefabrieken in Thailand en Brazilië, waar BMW ook motoren produceert, blijven voorlopig wel in bedrijf.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL