KNMV blaast hoogste crosscompetitie af

De Dutch Masters of Motocross 2020 gaat niet door. De oorzaak laat zich raden: het coronavirus. Pas in 2021 kunnen de motorcrossers zich weer met elkaar meten.

Door het coronavirus viel vorige week al het doek voor de openingsronde in Harfsen op 29 maart. Verder heeft de KNMV last van de verschuivingen in de WK-kalender. Hierdoor ging er al een streep door de Dutch Masters-finale voor de 250cc en 500cc tijdens de Zwarte Cross. Ook andere vrije weekends lopen in rap tempo vol. Dat maakt het verplaatsen van racedagen moeilijk. Volgens de KNMV is er daardoor geen mogelijkheid meer om een volwaardige Dutch Masters of Motocross-competitie te houden in 2020.

Kijken naar alternatieven

De competitie schuift dus door naar 2021. Ondertussen bekijkt de KNMV of het mogelijk is een aantal reguliere ONK-wedstrijden aan de motocrosskalender 2020 toe te voegen. Ook wordt gewerkt aan een andere invulling van het crossprogramma op de vrijdag (17 juli) en zondag (19 juli) van de Zwarte Cross.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Misschien vind je dit ook interessant?