13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

KNMV blaast hoogste crosscompetitie af

De Dutch Masters of Motocross 2020 gaat niet door. De oorzaak laat zich raden: het coronavirus. Pas in 2021 kunnen de motorcrossers zich weer met elkaar meten.

Door het coronavirus viel vorige week al het doek voor de openingsronde in Harfsen op 29 maart. Verder heeft de KNMV last van de verschuivingen in de WK-kalender. Hierdoor ging er al een streep door de Dutch Masters-finale voor de 250cc en 500cc tijdens de Zwarte Cross. Ook andere vrije weekends lopen in rap tempo vol. Dat maakt het verplaatsen van racedagen moeilijk. Volgens de KNMV is er daardoor geen mogelijkheid meer om een volwaardige Dutch Masters of Motocross-competitie te houden in 2020.

Kijken naar alternatieven

De competitie schuift dus door naar 2021. Ondertussen bekijkt de KNMV of het mogelijk is een aantal reguliere ONK-wedstrijden aan de motocrosskalender 2020 toe te voegen. Ook wordt gewerkt aan een andere invulling van het crossprogramma op de vrijdag (17 juli) en zondag (19 juli) van de Zwarte Cross.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen