vrijdag 29 maart 2024

Jan Dirk Onrust schrijft ‘Dertig spannende motortochten’

MotorNL- en Promotor-medewerker Jan Dirk Onrust heeft 192 pagina’s dik boek geproduceerd met daarin dertig spannende motortochten in Nederland. De motortochten werden het afgelopen decennia gepubliceerd in Promotor maar voor dit boek herschreven en geactualiseerd.

Nederland lijkt op het eerste gezicht geen motorland. Er zijn geen bergen, geen wildernissen en het ligt vol met snelwegen, bedrijfsterreinen en nieuwbouwwijken. Maar als je goed zoekt, komt er een geweldig motorland tevoorschijn. Niet alleen een land met prachtige wegen en vergezichten, maar ook een land met veel lagen en spannende verhalen.

30 Bijzondere motorroutes. Je rijdt over wegen van de Romeinen, over een route van Napoleon of over een kaart uit 1816. Je ziet hoe de Atlantikwall de kust heeft veranderd. Of waar de allerstilste wegen liggen. Je volgt het spoor van de wolf en rijdt vlak over de grens naar een gat waarin dertien dorpen verdwenen. Je komt langs kloosters van gevluchte monniken, langs kastelen met boze geesten en je maakt een tocht langs plaatsen-delict. Kortom, Jan Dirk Onrust maakt het spannend en laat je met andere ogen kijken naar een land dat wel degelijk een echt motorland blijkt te zijn.

Bestellen

Het boek ‘Dertig spannende motortochten’ is o.a. te bestellen in de webwinkel van MrGPS en ANWB

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

4 Reacties

  1. @Jan Dirk Onrust? Of iemand anders die mij verder kan helpen….

    Ik heb je boek gekocht en zou graag de routes willen “narijden”. Ik download het gpx bestand, maar als ik probeer met MyMaps (Google) de route op te pakken, lukt me dat niet. De route krijg ik netjes in Googlemaps, maar Googlemaps zo ver te krijgen dat hij mij over de route begeleid, lukt me helaas niet. Al met andere routes ook geprobeerd….Moet ik daar een ander tooltje op mijn SmartPhone gebruiken of kan dit alleen met een TomTom of gelijkwaardig apparaat? Ik kom er niet uit…..kun je helpen?

    • Hi Leo, ik krijg Jan Dirk niet te pakken. Noem de url, dan download ik er zelf een en kijk of ik er iets aan kan doen.

  2. Beste mensen. J.l. het boek van Jan Dirk Onrust gekocht MotorboekNederland. De gpx bestanden zouden gedownload kunnen worden. Ik kan deze mogelijkheid nergens vinden. Zelfs niet bij anwb terwijl daar in het boek naar verwezen wordt.
    Weten jullie meer?
    Vriendelijke groet, Roel Berg

    • Ook ik heb het boek gekocht. Prachtige uitgave, maar kan ook de gpx bestanden niet vinden. Wie o wie kan ons verder helpen ?
      Met vriendelijke groet, Rob Schrauwen

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen