Bridgestone: Vier nieuwe banden

Bridgestone introduceerde op de Intermot vier nieuwe banden. Als eerste de opvallendste, want Bridgestone stapt als één van de laatste bandenfabrikanten nu ook in de adventure markt (lees noppen) met de Adventurecross AX41. Dit is een adventure-band met betere offroad prestaties dan de meer asfaltgerichte A41. Dankzij de unieke Bridgestone Anti-irregular Wear (A-IW) technologie houden de grote noppen veel langer hun scherpe kant en geven dus meer grip in het terrein. Van alle grote bandenfabrikanten is Dunlop is nu eigenlijk de enige die geen behoorlijke adventure-band in zijn productlijn heeft.

Als tweede introductie zien we de vervanger van de S20, de Battlax Hypersport S22. Die heeft een nieuw profiel en 5LC technologie in de achterband, waarbij een betere verdeling van silica de wielspin beperkt.

Voor het scrambler-segment biedt Bridgestone nu de Adventurecross Scrambler AX41S aan. Deze AX41SA onderscheidt zich door een stoer uiterlijk. De Battlecross E50 is een gehomologeerde enduroband, voorzien van Dual Compound en ‘’Castle Block’’ profiel voor flexibele noppen. Een belangrijke feature is dat de band zich gemakkelijk handmatig op de velg laat leggen.

De vier nieuwe Bridgestone zijn in januari 2019 leverbaar zijn in alle courante maten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL