Ducati komt met elektrische steps en vouwfietsen

Ducati brengt in juni een elektrische step op de markt en daar komen later niet alleen nog meer versies van uit, er komt ook een reeks aan elektrische vouwfietsen bij.

Achter deze opvallende keuzes, zit uiteraard een doordacht plan. Ducati zet samen met partner MT Distribution namelijk in op zogenaamde ‘micro-mobiliteit’: kleine en lichte elektrische voertuigen bedoeld om korte(re) afstanden af te leggen, veelal in steden. De speerpunten blijven wel typisch Ducati: stijl, innovatie en originaliteit.

De nieuwe elektrische reeks telt in totaal zeven voertuigen: vier elektrische steps en drie elektrische vouwfietsen. Deze vallen afwisselend onder Ducati, Ducati Corse en Ducati Scrambler.

Behoorlijk bereik

Qua steps komt deze afhankelijk van het type met een elektromotor tussen de 250W en 500W. De eerste daarvan, de Ducati Scrambler Cross-E, komt 20 juni op de markt, op 6 juli gevolgd door de zogenaamde Ducati Pro II.
De Cross-E is voorzien van speciale ‘anti lekke band’-banden en is behalve voor in stadsverkeer ook geschikt voor oneffen wegen. De Cross-E heeft een 500W-motor en een accu die een bereik tussen de 30 en 35 kilometer moet geven bij een gemiddelde snelheid van 15 km/u. De Pro II heeft een lichtere 350W-motor met accu met 25 tot 30 kilometer bereik.

Vouwfietsen volgen

Over de e-vouwfietsen, waarmee Ducati ‘de komende weken’ de markt op wil gaan, wordt later meer bekendgemaakt. Verschillende elektrische steps en e-vouwfietsen zullen bij de bekende Ducati-dealers verkocht worden. Adviesprijzen zijn nog niet prijsgegeven.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL