EBR meent het serieus

Toen bij ons het nieuws binnenkwam dat Buell, onder de naam EBR (Erik Buell Racing), terug zou keren, hielden we een slag om de arm. Merken die terugkeren doen dat immers lang niet altijd succesvol, als het hele plan al van de grond wil komen. Hoe anders is dat gelukkig bij Buell. In aanloop naar de lancering maakt de 1190RX zelfs een promotietoer door Europa. In Nederland, België en Engeland hebben geïnteresseerde motorzaken daardoor bijvoorbeeld al kennis kunnen maken met de nieuwe EBR.

Edwin Belonje, directeur EBR Europe: “Frankrijk, Italië en Spanje volgen snel. De serieuze gesprekken zullen begin volgend jaar resulteren in de eerste officiële dealeraanstellingen.” De eerste EBR motorfietsen zijn al vanaf maart 2014 leverbaar.

Maar er is meer goed nieuws! Zoals eerder geschreven zal EBR komend seizoen in het WK Superbike debuteren. Geoff May werd daarbij direct bevestigd als één van de rijders, maar wie de tweede 1190RS-coureur zou worden, bleef lang onduidelijk. Tot nu. Volgens Michael Hill, de man bekend van de interviews na afloop van de SBK-races, is Aaron Yates de gelukkige man. Niet echt een verrassing, want Yates reed – net als May – afgelopen seizoen al op de 1190RS in Amerika.

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL