Een elektrische motor uit de 3D-printer

Het Italiaanse bedrijf Italian Volt zag een steeds groter wordende markt van elektrische motorfietsen en besloot er zelf één te bouwen waar design en luxe in centraal staan. De visie van het bedrijf is dat het in de toekomst luxe elektrische motoren beschikbaar wil maken voor ‘the happy few’. Het bedrijf wil maatwerkmotoren maken, waarin de 3D-printer een grote rol speelt. Aardige ambities dus. 

Over dit nieuwe Italiaanse bedrijf is verder nog weinig bekend. Wanneer oprichter Valerio Fumagalli vertelt over Italian Volt kan hij niet precies kan uitleggen waar het bedrijf voor staat. In ieder geval wil hij duidelijk maken dat Italië naast pizza en spaghetti ook andere producten kan maken. “Het is ook het land van innovatie en design.”Toch is het idee de motoren te gaan produceren in China. Doordat het maatwerk is, kan de motor volledig naar eigen smaak aangepast worden. Het eerste ontwerp is de Lacama. De motor zou in minder dan 40 minuten naar 80% op te laden zijn. Zoals wel vaker bij een elektrische motor heeft hij een enorme hoeveelheid koppel: 208 Nm. Met 245 kilogram is het geen lichte motor, vast door de accu. Het topvermogen is begrensd op 180 km/h. 

Met een mobiele app kan de laadvoortgang en de locatie van de motor worden ingezien en de vermogensinstellingen aangepast. Dat de Italianen niet liegen over luxe zien we aan het monteren van de nodige Brembo en Öhlins. In de planning van het bedrijf zien we dat er momenteel druk gezocht wordt naar investeerders. Na het prototype zal het bedrijf op kleine schaal op bestelling aan bepaalde klanten elektrische motoren gaan leveren. Als die bestellingen er komen, natuurlijk.  Het bedrijf verwacht in Q3 dit jaar de eerste bestellingen op te nemen. 

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL