Eerste podium Valentino Rossi in virtuele MotoGP

Valentino Rossi heeft zondag voor het eerst ook succes behaald in een simrace, met een derde plek in de virtuele Grand Prix op Misano.
Rossi startte de simrace als vijfde en verloor wat plekken bij de start, maar maakte daarna gestaag terrein goed. Rijdend op de vierde plaats profiteerde hij van de crash van Fabio Quartararo en schoof nog op naar de derde stek.

Meer getraind

“Ik ben heel blij met deze derde plek in mijn virtuele thuisrace”, vertelt Rossi, die voorafgaand deze race ‘iets meer getraind’ had met het 2020 MotoGP-spel dat voor de simraces wordt gebruikt. “Ik was dit keer dan ook snel genoeg”, is de diagnose van The Doctor na een in zijn ogen goede kwalificatie en race.

“Hoewel ik helaas crashte in de eerste ronde, had ik daarna een goed ritme te pakken en kon ik me naar voren werken. Na Quartararo’s crash, mocht ik zelfs naar het podium.”

Wéér een Márquez

De eerste twee plekken in de simrace op Misano gingen naar de broers Márquez. De virtuele broederstrijd tussen de twee Repsol Honda-coureurs werd gewonnen door Álex Márquez, die broer Marc in de laatste ronde inhaalde. Het was Álex Márquez tweede zege in een virtuele Grand Prix, eerder won hij die op Mugello.

De race gemist? Geen probleem, want op YouTube kun je ‘m rustig terugkijken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL