Feit of fabel: mijn wc is sneller dan jouw motor

Het klinkt uiterst onwaarschijnlijk dat een kakkende man je ooit inhaalt, maar het kan wel. Dit is geen fabel, maar een feit, al hangt het er om. Al moet je jouw motorfiets niet opschakelen naar de derde versnelling want dan laat je ’s werelds snelste toiletpot ver achter je.

Krankzinnige uitvinder
Op de redactie grijpen we iedere gelegenheid aan om over motoren te praten, maar van wc humor lusten we ook wel pap. Combineer die twee dingen en het is helemaal pret. De Engelsman Colin Furze begrijpt dat als geen ander. Verwacht geen stiff upper lip bij deze meneer, maar waanzinnig goede en aanstekelijke Britse humor. Als je een project van deze krankzinnige uitvinder ziet, wil je door naar de volgende, en de volgende, en de volgende.

Record verpletterd
In 2013 zette Furze – loodgieter van beroep – een nieuw Guinness World Record neer op zijn gemotoriseerde kruising tussen een scooter en toilet. Het ding ziet er zo gammel uit dat je het stil staand al in je broek doet, maar de onbevreesde Brit tikte zijn pleemobiel af op 85,6 km/u. (kijk hier naar de vliegende wc-pot) Daarbij molk hij de 140 cc zware aandrijfbron helemaal uit. Furze verpletterde het vorige record.

Dolle pret
Zoek Colin Furze voor de lol eens op. Goeie kans dat je het ene naar het andere filmpje van record op record en krankzinnige uitvindingen gaat kijken. De man heeft een patent op wonderbaarlijke en geestige creaties. Naast het vliegende schijthuis heeft hij de snelste kinderwagen, langste motor, verende fiets en raket aangedreven fiets op zijn naam staan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL