Giacomo Agostini opent privémuseum aan huis

Giacomo Agostini, vijftienvoudig wereldkampioen, heeft in de garage van zijn woning in Bergamo zijn privémuseum geopend. Het museum boekstaaft op een unieke zijn onnavolgbare carrière met trofeeën, documenten, foto’s, helmen, pakken en motoren.

Voordat de opening een feit was, werd er eerst een jaar lang hard gewerkt om alle spullen te catalogiseren. Bekers, oorkondes, zijn beroemde boekjes waarin hij alles van race tot race vastlegde), helmen, handschoenen, racepakken, laarzen, prachtige foto’s met rivalen als Hailwood en Pasolini. Alles wordt in perfecte samenhang tentoongesteld, want Agostini is een zeer nauwkeurig type,  in de grote garage naast zijn woning in Bergamo. Het is een privémuseum is op uitnodiging en af en toe en op afspraak open voor de fans.

Het museum werd in stijl geopend met een ceremonie die werd bijgewoond door veel vrienden als Ugo en Ferdinando Brachetti Peretti (van zijn allereerste sponsor oliemaatschappij Api), Lino Dainese (oprichter Dainese), Lin Jarvis van Yamaha, Giorgio Gori (burgemeester van Bergamo) en vele anderen.

In de collectie van Giacomo zijn ook enkele motoren te bewonderen: onder andere de driecilinder MV 500 die borg stond voor veel van zijn titels vanaf 1966, de Yamaha 350 van zijn eerste ‘Japanse’ wereldtitel in 1974 en de TZ 750 waarmee hij in datzelfde jaar de 200 mijl van Daytona won.

De hele familie Agostini was aanwezig: zijn vrouw Maria, zoon Giacomino en oudste dochter Vittoria. Zij runt Villa Vittoria, het prachtige resort in Bergamo, met een compleet pakket. Dat bestaat uit een overnachting, bezoek aan het museum met Agostini als gids en tot slot dineren met de vijftienvoudig wereldkampioen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL