Harley-Davidson bouwt in China H-D 350 op basis van Benelli 302S

Samen met de Chinese productiepartner Qianjiang heeft Harley-Davidson het besluit genomen om een nieuw model te bouwen. De nieuwe Harley, met de naam 350, is gebaseerd op het rijwielgedeelte van de Benelli 302S, die ook door Qianjiang wordt gebouwd.

Het nieuws van de nieuwe Harley is voor Harley-Davidson een kantelpunt in hun geschiedenis. Komende jaren zal blijken dat Harley-Davidson meer van dergelijke modellen zal bouwen, motoren ook die jongere rijders moeten aanspreken. Modellen als de elektrische Livewire, Bareknuckle en de Bronx, die onlangs op de EICMA werden getoond, zijn niet in eerste instantie bedoeld voor traditionele Harley-fan.

Officiële foto’s van het model ontbreken nog, maar de motor zal niet veel afwijken van de schetsen van eerder dit jaar. Van opzij zullen de gelijkenissen met de Benelli 302S groot zijn. Daarbij is het ook zeer de vraag of de 350, mogelijk krijgt de Harley een meer aansprekende naam voor het jongere motorpubliek, ooit naar Europa komt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

  • macataoo 16/12/2019 at 18:39

    is it moto?

    Antwoord