Harley-Davidson stopt productie vanwege coronabesmetting

Het was misschien slechts een kwestie van tijd voordat Harley-Davidson de productielijnen in zijn Amerikaanse fabrieken zou moeten stilleggen, maar die tijd is nu aangebroken. Gisteren bleek een medewerker besmet te zijn met het coronavirus.

De werknemer werkte bij de Pilgrim Road Powertrain Operations-fabriek en testte woensdagmiddag positief. Als gevolg daarvan stopt Harley-Davidson de productie in deze fabriek en schort ook de activiteiten op in de fabrieken in York en Tomahawk.

Harley-Davidson zegt de fabrieken voorlopig te sluiten tot 29 maart om ‘de gezondheid van de werknemers te ondersteunen en de inspanningen voor de indamming van het coronavirus verder te versterken’.

Hoewel Harley-Davidson hoopt alle activiteiten volgende maand weer op te starten – zoals heel veel motorfabrikanten – is de heersende gedachte toch ‘afwachten maar’. Het is bijna zeker dat de komende weken het aantal gevallen van coronavirus in de Verenigde Staten en Europa blijven pieken, waardoor vele herstartdata onrealistisch lijken.

In de periode dat de fabrieken stilliggen, zal het merendeel van de productiemedewerkers tijdelijk ontslagen worden, met behoud van hun ziektekostenverzekering.

Harley-Davidson wil gedurende de sluiting de fabrieken diepgaand reinigen en desinfecteren Ook alle door Harley-Davidson gesponsorde evenementen zijn tot medio april geannuleerd.

Het is niet duidelijk wat dit betekent voor de vooruitzichten van Harley-Davidson voor 2020, maar op het moment van schrijven zijn de aandelen op de New York Stock Exchange met 9,23% gedaald.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL