Hesketh werkt aan driecilinder Supercharged sportmotor

Iets om in de gaten te houden nu modeljaar 2020 steeds dichterbij komt. De nieuwste sportmotor van het Britse Hesketh zou wel eens een 1.000cc driecilinder met supercharger kunnen zijn.

Meer details als in de eerste alinea genoemd en de conceptschets zijn er niet. Maar het luxemerk Hesketh wil deze motor ergens de komende 365 dagen (zo niet eerder) werkelijkheid laten worden.

Dat lijkt nog al een opgave, om een motor die alleen in schetsvorm lijkt te bestaan om te zetten naar iets tastbaars. Het basisidee achter deze nog niet nader genoemde motorfiets intrigeert. Het driecilinderblok is dwars in het frame van de motor gemonteerd, waarbij de drie cilinderkoppen aan de rechterzijde van de motor staan.

Zoals de meeste Heskeths zul je van de prijs van deze sportmotor uit de bocht vliegen. Maar heb je nog een stapeltje euro’s liggen – en die worden met de naderende Brexit steeds duurder – ben je wel verzekerd van een unieke motorfiets.

De Hesketh 24 is een creatie uit 2013. Prijs van de motor toen, zo’n €45.000,-.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL