Indian Appaloosa V2.0: recordpoging op ijs

Tijdens het Baikal Mile Ice Speed ​​Festival 2020, op het bevroren Baikal-meer gehouden in Siberië , probeerde de Indian Appaloosa een nieuwe ijs-snelheidsrecord te vestigen. 

Een snelheidsrace bij extreme temperaturen. Nu eens niet in een verzengende woestijn maar in de Siberische winter. Dat maakte het leven van de bestuurder en de makers een stuk ingewikkelder.

Tijdens het Baikal Mile Ice Speed Festival proberen racers op allerlei soorten motoren over een afstand van zo’n 160 meter een zo groot mogelijke topsnelheid te halen. Vorig jaar behaalde een Suzuki GSX-R1000 een eindsnelheid van 249,2 km/u.  
Net als de eerste versie, gebouwd door het Belgische Workhorse Speedshop, heeft de Appaloosa V2.0 een langgerekte vorm voor zo weinig mogelijk weerstand. Dat moet meehelpen om de Indian Bobber naar een zo hoog mogelijke eindsnelheid te stuwen.

Versie 2.0 is aangepast voor lage temperaturen. Dus is de radiator afgeschermd met een carbonpaneel en is het lachgasbrandstofsysteem opnieuw gekalibreerd.

De Franse coureur Sébastien Lorentz had de eer de Appaloosa te mogen berijden. Hij en de andere hoofdrolspelers van het bedrijf vertellen ons hoe het ging in de video hierboven.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL