Apocalyptische motor van The Zillers Garage

The Zillers Garage is een Russische custombouwer heeft op basis van de BMW RnineT een heel bijzondere motor gebouwd. De ontwerpstudio zou de motor onthullen op de Motovesna Motorcycle Show, maar dat evenement werd natuurlijk afgelast. Het team heeft hem dus maar op sociale media gedeeld.

Het eerste wat je opvalt aan de motor is zijn aangepaste carrosserie. De carrosserie is van aluminium en in een strakke grijze kleur gespoten. De rondingen zijn uniek en de cilinderkoppen steken naar beide kanten van de motor uit. De wielen zien eruit als schoepen uit een turbine en het stuur is van caferacer-allure. De voorkant van de motor heeft een enkele ronde koplamp.

Geplaatst door Дима Голубчиков op Maandag 6 april 2020

Het blok is onveranderd. Het is dezelfde 1.100cc boxer die 110 pk maakt bij 7.700 tpm. De vering is hydraulisch. De motor heeft een zeer geringe grondspeling, maar zoals je in de video kunt zien, kan hij met een druk op de knop omhoog worden gebracht. De motor heeft iets sci-fi apocalyptisch, wat gezien de omstandigheden in de wereld op dit moment wel passend lijkt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?