zaterdag 24 februari 2024

Apocalyptische motor van The Zillers Garage

The Zillers Garage is een Russische custombouwer heeft op basis van de BMW RnineT een heel bijzondere motor gebouwd. De ontwerpstudio zou de motor onthullen op de Motovesna Motorcycle Show, maar dat evenement werd natuurlijk afgelast. Het team heeft hem dus maar op sociale media gedeeld.

Het eerste wat je opvalt aan de motor is zijn aangepaste carrosserie. De carrosserie is van aluminium en in een strakke grijze kleur gespoten. De rondingen zijn uniek en de cilinderkoppen steken naar beide kanten van de motor uit. De wielen zien eruit als schoepen uit een turbine en het stuur is van caferacer-allure. De voorkant van de motor heeft een enkele ronde koplamp.

https://www.facebook.com/100002968461782/videos/2720867414688847/

Het blok is onveranderd. Het is dezelfde 1.100cc boxer die 110 pk maakt bij 7.700 tpm. De vering is hydraulisch. De motor heeft een zeer geringe grondspeling, maar zoals je in de video kunt zien, kan hij met een druk op de knop omhoog worden gebracht. De motor heeft iets sci-fi apocalyptisch, wat gezien de omstandigheden in de wereld op dit moment wel passend lijkt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen