Mijn motoroccasion: Aprilia Pegaso 650 Strada

De Aprilia Pegaso 650 Strada van Sam van Giessen uit Almere ‘Ik heb de Aprilia Pegaso 650 Strada in augustus 2018 gekocht voor € 3.250,-. Er stond toen 29.000 kilometer op de teller, nu staat er 41.000 op. Ik heb dus het afgelopen jaar aardig doorgereden, maar ik doe ook alles met de motor. Ik heb hem werkelijk elke dag gebruikt.’ ‘Ik rij de Aprilia in de winter eigenlijk net zoals in de zomer en de herfst. Overdreven veel poetsen doe ik niet. Zo nu en dan een emmer met water er overheen en goed spoelen. Voor de winter heb ik wel een nieuwe set bandjes ...
De Aprilia Pegaso 650 Strada van Sam van Giessen uit Almere ‘Ik heb de Aprilia Pegaso 650 Strada in augustus 2018 gekocht voor € 3.250,-. Er stond toen 29.000 kilometer op de teller, nu staat er 41.000 op. Ik heb dus het afgelopen jaar aardig doorgereden, maar ik doe ook alles met de motor. Ik heb hem werkelijk elke dag gebruikt.’ ‘Ik rij de Aprilia in de winter eigenlijk net zoals in de zomer en de herfst. Overdreven veel poetsen doe ik niet. Zo nu en dan een emmer met water er overheen en goed spoelen. Voor de winter heb ik wel een nieuwe set bandjes gekocht, die meer grip bieden. Dat is wel zo veilig, dacht ik. Door de pekel heeft de Aprilia nog geen schade opgelopen. Wel zit er her en der wat roest op. Waarschijnlijk was de vorige eigenaar er niet zo zuinig op. Bij mij staat de Aprilia in de berging.’ ‘Ik heb niet specifiek naar de Pegaso gezocht. Ik liep er tegenaan en ik was er toch wel meteen verliefd op. De looks, het totaalplaatje is toch prachtig! Het is een handige motor voor in het centrum, waar ik werk. Zo’n eencilinder heeft bij lage toerentallen lekker veel koppel en dat is ideaal in de stad. Een hooliganbike is het niet, maar met 48 pk kun je in de stad heel dapper rijden.’ Wat lastig is met Aprilia is dat je vaak lang moet wachten op onderdelen. Verder is het gewoon een probleemloze motor. Toch wordt mijn volgende motor toch een sportmotor. Ik wil wel wat meer kracht, veel power. Maar voor een eerste motor is een Aprilia Pegaso echt perfect.’ Tekst: Jan Kruithof Fotografie: Maikel Sneek

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Misschien vind je dit ook interessant?