Is Aprilia bezig met volgende generatie RSV4?

Oké, dus de patenten geven niet veel weg. Helemaal niet eigenlijk. De tekeningen zijn ingediend voor een nieuwe, kleinere radiator. Maar wat ons betreft is dat een duidelijke aanwijzing dat de Italiaanse fabriek begint na te denken over de volgende generatie van haar vlaggenschip, de RSV4 sportmotor.

In principe werkt Aprilia aan een oplossing om de lucht efficiënter naar de zijdelingse radiator te leiden met behulp van enkele nieuwe frontkanalen en vinnen. En als ze een efficiëntere stroom schone lucht naar de radiator kunnen krijgen en de radiator sneller kunnen koelen, is Aprilia in staat om de grootte ervan te verkleinen. En dat vertaalt zich natuurlijk vertaalt in gewichtsbesparing.

Het is een slim idee, wat perfect zou zijn voor de RSV4. Maar we weten niet zeker of het ook voor de RSV4 is. Daarentegen zou het onwaarschijnlijk zijn dat Aprilia het idee voor een ander model zou gebruiken. Alleen de tijd zal uitwijzen of we gelijk hebben.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL