woensdag 1 februari 2023

Franse Suzuki-special: GSX-S750

In maart was het honderd jaar geleden dat Suzuki Loom Manufacturing Co. In Japan werd opgericht. Dat is een mijlpaal om bij stil te staan. Het Franse filiaal van Suzuki deed dat met een speciale versie GSX-S750. Tijdens de vervolmaking van de special keek Suzuki met en schuin oog naar de GSX-1000RR MotoGP.

Maar waarom koos Suzuki voor de GSX-S750, wat toch een naked is zonder enige bescherming. He antwoord luidt heel simpel: de GSX-S750 is de meest verkochte Suzuki in Frankrijk en dat rechtvaardigt de keuze voor een feestelijke GSX-S 750.

De special onderscheidt zich door het blauw en grijs van de officiele 1000 MotoGP. Stickers en logo’s zijn natuurlijk overgenomen van de MotoGP-racer. Verder is de speciale Suzuki GSX-S750 uitgerust met een gedenkplaat met uniek nummer, een Akrapovic uitlaat en een korte kentekenplaathouder. In Frankrijk is deze geslaagde Suzuki GSX-S750 te koop voor de prijs van 9.449 euro.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen