Guy Martins Hayabusa vernietigt Honda RC213V-S TT in dragrace

Guy Martin en Michael Rutter hebben een fijne zomerbesteding gevonden. Een wedstrijdje dragrace op een verlaten vliegveld. Rutter op z’n RC213V-S TT en Martin z’n Turbo Hayabusa.

Guy Martin en TT legende Michael Rutter hebben het beste uit deze – ook in Engeland – zomerse dag gehaald. Op dikke motoren reden ze wedstrijdje dragracen. Nu is knoerthard rechtuit rijden op een landingsbaan niet ieders cup of tea, maar als je al je leven lang een 200 pk superbike tussen heggen en door dorpen jaagt, wat voelt dan nog als ‘normaal’?

In de clip, gepost door Practical Sportsbike, zien we Rutter aan boord van zijn Bathams Racing Honda RC213V-S Isle of Man TT racer naast Guy Martin staan. Beide voeren een gesprekje over hun machines. Martin zit op zijn laatste project; een 800pk sterke Suzuki Hayabusa die hij al een tijdje aan het verfijnen is. Het plan is om met deze motor een aantal landsnelheidsrecords te pakken.

Aan het begin van de dragrace hoor je Rutter duidelijk uitroepen hoe zijn MotoGP-racer met meer dan 200 pk ‘aanvoelt als een 125 cc’. Guy, in zijn onnavolgbare stijl, reageert gewoon met ‘aye, and I were only ticklin!’. Da’s een klassieke GM.

Na een snelle run op de mile-en-nog-een-beetje baan draaien de TT-legendes hun motoren om. Rutter is het eerste weg, want Guy gunt hem een voorsprong. Dat Guy’s streamliner de achterstand snel goedmaakt, is niet zo verwonderlijk. Dat is wel het snelheidsverschil. Juist dat maakt de clip zo verbazingwekkend.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?