Koos Spee laat geen spaan heel van trajectcontrole A2

Koos Spee… De meeste MOTOR.nl-bezoekers krijgen alleen al bij het horen van zijn naam jeuk en uitslag waarschijnlijk. Vooral door zijn legendarische een-tweetjes met André van der Toorn in Wegmisbruikers. Maar het is niet alleen drama rondom deze man zo blijkt.

In De Telegraaf is hij bijzonder kritisch op het feit dat vanaf vandaag de trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht is uitgebreid van drie naar vijf secties in beide richtingen.

Dit wordt gedaan omdat weggebruikers tussen de secties gas bij geven, want daar vinden geen controles plaats. Best slim op zich, maar volgens het OM ongewenst omdat die wisselende snelheid een risico zou vormen voor de verkeersveiligheid.

Koos is het daar niet mee eens en spreekt zelfs van ‘pure geldklopperij’ dat het bovendien ‘allesbehalve veiliger’ maakt. Hij zou veel liever zien dat er matrixborden komen die de maximale snelheid aangeven, omdat je in de avond en nacht bijvoorbeeld 130 kilometer per uur mag en overdag slechts 100… Binnenkort is dat trouwens wel voorbij.

Goed om te weten is dat het volgens de NOS gaat om vijf aaneengesloten controles tussen de afritten Abcoude en Maarssen over een afstand van 15 kilometer.

Het is maar dat je het weet!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

  • Gerard 31/01/2020 at 00:46

    Maakt mij nix uit, rij toch niet te hard

    Antwoord