Koppelt Honda Artificial Intelligence aan vering?

Zou de vering van je motor niet beïnvloed kunnen worden door Artificial Intelligence (AI)? Als het aan Honda ligt wel. Die heeft net een patent laten registreren waarin deze nieuwe technologie wordt gekoppeld aan de vering. Smart suspension dus, die op basis van de ondergrond kan bepalen welke dempinginstelling de juiste is.

Het Honda-systeem gebruikt zowel passieve als actieve ophangingscomponenten om te bepalen welke dempinginstelling de juiste is. Het anticipeert zelfs enigszins op wat het beste is. Het systeem gebruikt een versnellingsmeter of bewegingssensor om te bepalen wat de dempinginstelling moet zijn en evalueert die duizenden keren per seconde opnieuw.

Het systeem meet de bewegingen van het voorwiel en hoe die bewegingen zich verhouden tot twee verschillende presets. Hierdoor kan het systeem ‘zien’ of de motor  off-road rijdt of op de stoep. Het systeem lijkt gepatenteerd voor de Honda CRF450L, maar er is geen reden om aan te nemen waarom het niet in andere Honda-modellen geïnstalleerd kan worden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL