Laverda Museum te koop

Cor Dees doet zijn verzameling in de verkoop. Het Laverda Museum in Lisse is waarschijnlijk de meest volledige verzameling van het Italiaanse merk op de wereld. 81 motoren, prototypes en memorabilia zijn samengepakt op de ruim 300 vierkante meter die het museum beslaat. Zelfs oude landbouwwerktuigen die Laverda produceerde voor ze met motorfietsen begonnen zie je in Lisse. Zijn goede vriendschap met de Laverda-familie maakte het mogelijk dat dees zijn rijke collectie kon opbouwen. Hij verzamelde wat hij leuk vond maar daarmee ook eigenlijk direct de meest belangrijke Laverda’s die zijn gemaakt.

De motoren waar Dees nog aan werkt houdt hij voorlopig nog in eigen beheer. De legendarische Laverda V6 die hij momenteel aan het voorzien is van een 24-uurs endurance trim. Daarnaast werkt hij ook nog aan het 90 graden 1000cc Vee-Six prototype. Zodra die te koop komen is de koper van de rest van de collectie de eerste die ingelicht wordt. Want de verzameling wordt dus als één lot verkocht. Dees hoopt een enthousiaste koper te vinden die de verzameling openbaar zou willen tentoonstellen. 

Een volledige beschrijving van de verzameling vindt je hier.

[justified_image_grid ids=24736,24737,24738,24739,24740,24741,24742,24743]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL