Lekdijk Ameide-Everdingen niet dicht voor motorrijders

Wel dicht, niet dicht voor motorrijders. De gemeente Vijfheerenlanden komt er nog niet uit. In september starten ze met politie en Waterschap Rivierenland een proef. Daarmee willen de drie partijen data verzamelen hoe de overlast door met name motorrijders op de Lekdijk tussen Ameide en Everdingen te beteugelen. Er komen borden die motorrijders én andere recreanten op de dijk attenderen op de overlast die zij kunnen veroorzaken.

Na de pilot volgt een evaluatie van de effecten van de maatregelen. Zijn die positief dan worden ze mogelijk definitief met eventuele aanpassingen. Ook zal het controlegebied dan vergroot worden en wordt bekeken hoe het probleem bij de bron aangepakt kan worden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

  • Jaap Dekker 23/07/2020 at 19:15

    Heel fijn te lezen dat er gefundeerd gekeken gaat worden naar overlast veroorzakende motoren. Goed te constateren dat niet heel de motor-rijdende gemeenschap over 1 kam geschoren gaat worden. Prima en begrijpelijk dat de veroorzakers geweerd gaan worden. Zelf kan ik meepraten over overlast veroorzakers daar ik aan een doorgaande weg in een toeristen dorp aan de kust woon. Heel irritant die zg. motorrijders die door het centrum met een lege portemonnee op een hoog gehalte kijk/hoor mij fiets rijden

    Antwoord