zondag 21 april 2024

KTM kondigt heftige 2021 KTM 450 Rally Replica aan

Er is geen genie voor nodig om uit te vinden dat je voor de zwaarste off-road motorrace ter wereld kracht, conditie en een motor nodig hebt die bestand is tegen de ontberingen van de woestijn.

Als je op zoek bent naar een kant-en-klare oplossing voor heftige rally’s, kun je het potentieel van KTM’s 450 Rally niet negeren. De machine is gebaseerd op de fabrieksmotor die in de Dakar wordt gereden door onder andere Sam Sunderland, Toby Price en Matthias Walkner. Om die reden is de KTM 450 Rally ontworpen en aangescherpt met input van ’s werelds beste rallyrijders.

Nieuwe versnellingsbak

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de Rally Replica aangedreven door een 450 cc SOHC-blok die de exacte verhoudingen heeft die in de Dakar-fabrieksmotoren werden gebruikt. De versnellingsbak is ook voorzien van een nieuw schakelmechanisme voor soepeler schakelen en is speciaal gecoat voor een lange levensduur.

Gewicht besparen

Het blok is in een speciaal chroom-molybdeen frame geschroefd, dat speciaal ontworpen is voor de rallysport. De stijfheid van het frame is geoptimaliseerd voor een beter gevoel en een betere feedback, en de – zelfdragende – brandstoftank fungeert als het subframe van de motor, wat helpt om gewicht te besparen.

De vering wordt natuurlijk geleverd door KTM’s eigen veringsspecialist WP. Die leveren de off-road specifieke XACT PRO 48mm voorvork en volledig instelbare achterschokdemper. De veerwegen zijn respectievelijk 305mm en 300mm.

Stefan Huber, Red Bull KTM Factory Racing Rally Team Leader over de KTM 450 Rally Replica:

‘Het werk gaat door! We zijn trots op de 2021 KTM 450 Rally Replica. Met dit model hebben we de lat al heel hoog gelegd door de klanten een product te geven dat heel dicht bij komt met wat we voorbereiden en meenemen naar rally’s over de hele wereld. Natuurlijk doen we altijd nieuwe ontdekkingen en dat betekent dat de 2021-motor een belangrijke upgrade is. De constructie en configuratie van de versnellingsbak zal een verschil maken voor de rijders die de KTM 450 Rally Replica willen pushen. Het is cruciaal voor ons om wat we leren direct over te dragen aan de KTM-rijders. Wij zijn hier om wedstrijden te winnen, maar het maken van een beter product is ook erg belangrijk en bevredigend. Ik kijk er persoonlijk naar uit om deze ongelooflijke machine in actie te zien tijdens de komende Dakar-rally van 2021!’

De KTM 450 Rally Replica is een strikt gelimiteerde editie. Er worden 85 exemplaren van deze raceklare machine gebouwd. Met dat in gedachten is deze KTM niet de meest goedkope off-roadmotor op de markt. De KTM staat voor €25.900,- op de prijslijst. Er is ook een speciaal ondersteunings- en servicepakket te koop voor wie de ultieme uitdaging wil aangaan en daadwerkelijk wil meedoen aan de Dakar.

Meer info, check KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen