KTM Super Adventure op de Nürburgring: snel tot de onvermijdelijke schuiver

Wie wil er niet een keer over de Nurburgring speren? Je lapt wat euro’s en je hebt een onvergetelijke ervaring. Zowel vanuit het oogpunt van de prestatie als van de emotie. Dat heeft de maker van onderstaande zeker ook gevoeld: met een hartslag van 160 bpm over een smal strookje asfalt. Echt onvergetelijk tot op het laatste moment.

Met zijn KTM Super Adventure beloonde hij zichzelf met een ritje over de glorieuze Nürburgring. Hoewel de KTM nou niet bepaald dé motor is voor het circuit ging het helemaal biet slecht. Ruimschoots demonstreert de berijder zijn vaardigheden. Harder en harder gaat het. Tot het fout gaat. In een op het oog flauwe bocht verliest de KTM grip bij 100 km/u. De KTM verdwijnt in een baaierd van vonken uit beeld en de berijder komt tot stilstand tegen de barrière onder de vangrail. Binnen enkele seconden geeft hij aan dat het goed gaat met ‘m.

De video is aan de lange kant, maar is toch leuk om te bekijken. Al was het alleen al omdat je ziet hoe hard de KTM Super Adventure rijdt en hoe schuin hij in de bochten hangt. Wie het geduld niet kan opbrengen, scrollt door naar 5:45.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?