dinsdag 25 juni 2024

KTM Super Adventure op de Nürburgring: snel tot de onvermijdelijke schuiver

Wie wil er niet een keer over de Nurburgring speren? Je lapt wat euro’s en je hebt een onvergetelijke ervaring. Zowel vanuit het oogpunt van de prestatie als van de emotie. Dat heeft de maker van onderstaande zeker ook gevoeld: met een hartslag van 160 bpm over een smal strookje asfalt. Echt onvergetelijk tot op het laatste moment.

Met zijn KTM Super Adventure beloonde hij zichzelf met een ritje over de glorieuze Nürburgring. Hoewel de KTM nou niet bepaald dé motor is voor het circuit ging het helemaal biet slecht. Ruimschoots demonstreert de berijder zijn vaardigheden. Harder en harder gaat het. Tot het fout gaat. In een op het oog flauwe bocht verliest de KTM grip bij 100 km/u. De KTM verdwijnt in een baaierd van vonken uit beeld en de berijder komt tot stilstand tegen de barrière onder de vangrail. Binnen enkele seconden geeft hij aan dat het goed gaat met ‘m.

De video is aan de lange kant, maar is toch leuk om te bekijken. Al was het alleen al omdat je ziet hoe hard de KTM Super Adventure rijdt en hoe schuin hij in de bochten hangt. Wie het geduld niet kan opbrengen, scrollt door naar 5:45.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

  1. 1. waar is de link naar het filmpje?
    2. reeds bekeken op youtube. (filmpje is meer dan een jaar oud?)
    3. de “flauwe bocht”vertekend nogal. dit is de bocht bij de steilstrecke, net voor de karussell, een pittige doordraaier/ bijna 180 graden hairpin .
    4. z’n zithouding bij het afhangen in combi met zn hellingshoek zijn ook noemenswaardige helpers aan de crash

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen