Mac Lierop juicht

Het lijkt erop dat men in Lierop binnenkort weer op de kickstarter kan gaan staan. De crossbaan in Lierop ligt er al tijden verlaten bij, maar een nieuwe wending geeft de Zuid-Oost Brabantse crosser hoop op beterschap in het voortslepend conflict.

‘De Raad van State oordeelde woensdag dat er weer gecrost mag worden in de thuishaven van Mac Lierop, waar het alweer een jaar helemaal stil is. De bal ligt nu bij de gemeente Someren, die een nieuw besluit moet nemen. Maar over de uitkomst daarvan bestaat weinig twijfel’, tekent verslaggeven Maarten Driessen van ‘t Contact uit Lierop en omstreken op.

Dat is een goed teken, want nu de bal bij de gemeente gelegd is, zou er snel weer gecrosst kunnen worden. De gemeente Someren, waar Lierop onder valt, was al eerder van mening dat het crossterein geopend kon blijven. Gereden kans dus dat men diezelfde mening nog altijd heeft.

MXGP terug naar Lierop?
Op de vraag of de er in Brabant opnieuw een tweede MXGP-race verreden gaat worden in de toekomst, is nog maar de vraag, aangezien de gemeente wat dergelijke evenementen betreft uiteindelijk weinig te zeggen heeft. 

Kleine stapjes, waarvan de Mac Lierop herstarten de eerste is, en zo klinkt er in de nabije toekomst waarschijnlijk dan toch weer het geluid van twee- en viertaktcrossmachines in de Herselse Bossen.

Foto: Luc Verbeke

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL