Husky McQueen onder hamer

Die ene foto van Steve McQueen, met ontbloot bovenlijf en een blik vol toewijding, maakte de Husqvarna 400 wereldberoemd. Hij reed de motor in de even zo legendarische film On Any Sunday, waardoor ook het grote publiek besmet werd met McQueens liefde voor tweewielers.

McQueens Husqvarna gaa nu onder de hamer bij een door veilinghuis Bonham’s georganiseerde veiling op 6 oktober in het Barber Motorsports Museum in Birmingham, Alabama in de Verenigde staten.

Behalve de motor, krijg je met het winnend bod natuurlijk een stukje motor- én film-geschiedenis, maar daarnaast krijg je ook de oude eigendomsbewijzen en inschrijfformulieren van de Saddleback 500-race van 1970 met de naam van McQueen erop en zelfs een geluksmuntje wat de acteur annex waaghals verstopt had tussen het blok en frame.

Voor wie McQueen, de Husqvarna 400 of de film On Any Sunday niet kent; onderstaande trailer lost alledrie die problemen in één keer op.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?