16.9 C
Nederland
maandag 16 mei 2022

Husky McQueen onder hamer

Die ene foto van Steve McQueen, met ontbloot bovenlijf en een blik vol toewijding, maakte de Husqvarna 400 wereldberoemd. Hij reed de motor in de even zo legendarische film On Any Sunday, waardoor ook het grote publiek besmet werd met McQueens liefde voor tweewielers.

McQueens Husqvarna gaa nu onder de hamer bij een door veilinghuis Bonham’s georganiseerde veiling op 6 oktober in het Barber Motorsports Museum in Birmingham, Alabama in de Verenigde staten.

Behalve de motor, krijg je met het winnend bod natuurlijk een stukje motor- én film-geschiedenis, maar daarnaast krijg je ook de oude eigendomsbewijzen en inschrijfformulieren van de Saddleback 500-race van 1970 met de naam van McQueen erop en zelfs een geluksmuntje wat de acteur annex waaghals verstopt had tussen het blok en frame.

Voor wie McQueen, de Husqvarna 400 of de film On Any Sunday niet kent; onderstaande trailer lost alledrie die problemen in één keer op.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen