Maximumsnelheid verlaging nabij, wen er maar aan

Geef vanavond nog maar eens ouderwets gas op de snelweg. Het kabinet staat op het punt om bijna in heel Nederland de maximumsnelheid te verlagen naar 100 kilometer per uur.

Algehele snelheidsverlaging
Naar verwachting komt het kabinet morgen met plannen voor de maximumsnelheid. Die gaat omlaag om de stikstofuitstoot te verlagen en om de bouw van nieuwbouwwoningen niet in gevaar te brengen. Om daarvoor voldoende wisselgeld te hebben komt er waarschijnlijk een algehele snelheidsverlaging in Holland

Naar de 90 km/u
De verlaging van de maximumsnelheid is nog wel door vraagtekens omgeven. Het is de vraag of de topsnelheden ’s nachts wel hoger mogen zijn. Een volledige verlaging lijkt aanstaande, maar is toch nog niet helemaal zeker. Vooral blij-dat-ik-rij-partij VVD maakt zich sterk voor een hogere snelheid. De leden van D66 willen juist maximaal 90 kilometer per uur op snel- en autowegen.

Draagvlak
De stikstof staat dit kabinet aan de lippen en dus komt die verlaging van de maximumsnelheid er wel. Bovendien vindt de maatregelen overal draagvlak. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wijst bijvoorbeeld op de verhoogde ongelukskans bij hoge snelheden. De verhoging naar 130 kilometer per uur verdrievoudigde het aantal verkeersdoden op de autosnelweg. Helaas voor een verantwoorde club als de SWOV vinden weggebruikers hard rijden spannend en uitdagend en verliezen ze daardoor het maatschappelijk belang uit het oog.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

 • zomervreugd 12/11/2019 at 16:57

  Goeie zaak, dat gescheur in ons ienie mini landje, 3 min eerder thuis, laat me niet lachen.

  Antwoord
 • Kees Z 12/11/2019 at 20:17

  Motor op Marktplaats 😥

  Antwoord
 • JR 13/11/2019 at 18:01

  Naar de 100, heel graag! Ik rijd ongeveer 80% van mijn woon-werkreis over de snelweg met ca. 50km/h tussen de auto’s, die in de file staan. 100km/h zou dus een flink stuk sneller zijn.

  Antwoord