Michael van der Mark commentator MotoGP Le Mans tijdens Mega MotorTreffen 2019

Op 18 & 19 mei organiseren we het derde Mega MotorTreffen. Opnieuw in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Vast programma-onderdeel: met z’n allen naar de MotoGP Le Mans kijken. Zou je als toerrijder ook eens moeten doen. Over voertuigbeheersing gesproken… En de MotoGP Le Mans wordt dit jaar wel heel speciaal: de beste coureur van Nederland doet het commentaar.

Eerste Nederlandse winnaar

Voor motorrijders die Michael van der Mark niet kennen. Michael rijdt in het Wereldkampioenschap Superbikes. Da’s een klasse waarin de coureurs rijden op ‘gewone’ straatmotoren. Tenminste: de R1 waarmee Michael ten strijde trekt, doet heel erg z’n best om op een gewone Yamaha YZF-R1 te lijken. Maar is dat natuurlijk niet zo. Om zich met de top te meten, worden aan de Yamaha bakken euro’s besteed. Onderhuids, want van heel dichtbij zie je de verschillen. En da’s meteen ook het succes van deze klasse: de berijder van een supersport motor voelt zich toch een beetje Van der Mark. Of Bautista, maar da’s een Italiaan op een Ducati. En een heel succesvolle.

Michael van der Mark beleefde een superseizoen in 2018-2019. Hij streed mee met de toppers en schreef als eerste Nederlander geschiedenis door een wedstrijd te winnen. Dat was op Donington Park, waar hij beide manches wist te winnen. In het WSB rijden ze twee wedstrijden in één weekeinde.

Dit alles als uitgebreide introductie. Om maar aan te geven hoe bijzonder het is dat deze topcoureur tijd in zijn agenda heeft gevonden om speciaal voor de MotoGP-fans het commentaar te verzorgen tijdens het Mega MotorTreffen.

Ben jij er bij? Bestel hier je tickets voor het Mega MotorTreffen 2019!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL