MotoGP naar binnenstad Assen bij nieuwe TT Speed Week

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

De nieuwe TT Speed Week van Assen krijgt vorm. Het parcours voor de motorsportdemonstraties is bekend en de eerste bands en raceteams zijn vastgelegd. De TT Speed Week is van 21 tot en met 27 juni aanstaande en biedt de bezoekers motorspektakel èn muziek in aanloop naar de TT van Assen op zaterdag 28 juni.

Verrassende naam in de muzikale line-up is Jovink en de Voederbietels. De rockband heeft sinds 2007 niet meer getourd en enkel opgetreden op hun eigen festival De Zwarte Cross. Tijdens de TT Speed Week zijn zij de openingsact op vrijdagavond 27 juni.

Andere momenteel bevestigde acts zijn onder meer de Groningse formatie DissNieOkay, de Kiss-coverband Kiss Lickss, de Dirty Daddies en de feest-DJ`s Tim en Faab.

Nieuw bij de TT Speed Week zijn de spectaculaire motorsportdemonstraties op het stratenparcours in de binnenstad van Assen. De eerste keer is op zondag 22 juni met TT City Racing, waarbij de top van het motorracen centraal staat. Het parcours start op de Vaart Z.Z. Van daaruit rijden de motoren naar de Weiersstraat, Collardslaan, Kerkplein, Torenlaan en Zuidersingel en trakteren het publiek daarbij op rook, rubber en geluid.

Op woensdag 25 juni is het motorgeluid in Assen te horen als twee MotoGP-rijders op hun motoren naar de stad komen. De fans krijgen die middag de bijzondere kans op een meet & greet met deze wereldtoppers van de motorsport.

Vrijdag 27 juni is het parcours voor Moto City Racing, waar onder meer klassieke motoren, rijders uit de Dakar Rally en nationaal motorsporttalent hun kunsten mogen vertonen. Ook de traditionele TT Night Ride rijdt op vrijdag over hetzelfde stadsparcours. Op de dagen ertussen zijn in het centrum van Assen de deelnemende motoren te bewonderen in de gratis toegankelijke paddock en motorbeurs op de Vaart N.Z. en rondom de Nieuwe Kolk.

Maar er gebeurt veel meer tijdens de TT Speed Week. Naast het populaire TT Balloon Festival op zaterdag, is er op woensdag, donderdag en vrijdag actie in de binnenstad met de FreeStyle Area aan de Doevenkamp voor BMX’ers, een stuntshow en motortrial-acrobaten. Ook komt er diezelfde dagen een Cross Area op Nieuw Assen, waar bekende namen uit de Dakar Rally, de motorcross en de offroad-sport demonstraties geven. Bezoekers kunnen ook meedoen aan workshops om zelf een echte offroad-motor te kunnen voelen. Zelfs de kleinsten vanaf vijf jaar kunnen opstappen op speciale mini-crossbikes.

De woensdagmiddag is verder helemaal voor de jeugd met onder andere een gratis kinderkartbaan en tal van andere doe- en beleefactiviteiten met veelal een motorsporttintje.

Vanaf woensdagavond barst het muzikale deel van de TT Speed Week los op onder andere de Brink, Brinkstraat, het Koopmansplein, de Rolderstraat, het Kerkplein en de Markt / Kop van de Vaart. Donderdag en vrijdag komen daar nog de Dance Mainstage op de Havenkade en de Rock Mainstage op de Weiersstraat bij.

Organisator Robert Heilbron: “Wij zijn blij dat we voor de eerste TT Speed Week een mooie basis hebben staan. Het is vooral ook aan de inspanningen van de gemeente, de ondernemers, de horeca in Assen en de Stichting TT Speed Week te danken dat er een gevarieerde week komt, waarin de motor weer terug in de binnenstad van Assen komt. En dat we ook nog Jovink en de Voederbietels hebben kunnen halen is heel bijzonder. Sinds 2007 treden ze alleen nog maar op tijdens de Zwarte Cross, waarmee dit optreden naar Assen zeer exclusief is.”

Namens de Stichting TT Speed Week is Arjen de Ruyter zeer tevreden met het programma, zoals het op dit moment vorm heeft gekregen. “Met deze programmering is  de motor terug in de stad en is er een gevarieerd muziekaanbod van goede kwaliteit,” aldus Arjen de Ruyter.

 

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL